Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marijn van der Sloot, De Groot International:

"Minder Chinese pomelo's door grotere vruchten en goede lokale markt"

Tholen - Bij de start van het importseizoen van Chinese pomelo's spraken de importeurs van De Groot International de verwachting uit dat er dit seizoen 30% minder pomelo's beschikbaar zullen zijn voor de export naar Europa. Nu het seizoen enkele weken gaande is, is dit percentage zeker niet minder geworden. "Door het grote aantal dikke maten en de goede lokale markt, ziet het er naar uit dat er nog minder pomelo's deze kant op komen", zegt Marijn van der Sloot.



"De vraag naar pomelo's is redelijk goed en met name van de traditionele pomelo-afnemers uit Midden- en Oost-Europa, zoals Roemenië, Tsjechië, Slowakije en Oost-Duitsland", zegt Marijn. "De afzet in Nederland blijft een lastig verhaal. De Nederlandse consument is nog te onbekend met het product. Wel zien we een stijgende lijn in de verkoop in Nederland. Een aantal jaar geleden was de verkoop hier echt nihil, maar dat wordt gelukkig meer."



De Groot International biedt jaarrond pomelo's aan onder de eigen merknaam Don Mario. Het prijsniveau van de pomelo's ligt op een hoger niveau dan vorig jaar en Marijn verwacht dat de markt de komende weken nog wel verder aan zal trekken door de lagere volumes en een goede lokale markt in Azië. "De kwaliteit van de pomelo's is goed. Net als vorig jaar zijn er strenge MRL-controles en wordt bijna een kwart van de aankomsten in Nederland gecontroleerd. Gesprekken met de leveranciers hebben ertoe geleid dat iedereen zich goed bewust is van de MRL-eisen vanuit Europa. We krijgen voor vertrek al MRL-rapporten uit China. Dat vergt weliswaar wel tijd, maar is wel werkbaar en we hebben tot op heden geen MRL-problemen gehad."

Voor meer informatie
De Groot international
Tel: 073-5998888
www.degrootinternational.nl