Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse kastanjeafzet komt langzaam op gang

Het kastanjeseizoen komt dit jaar langzaam op gang. "De hoge temperaturen in oktober hebben niet bijgedragen aan de consumptie van kastanjes. Het is een typisch herfstproduct en daar hoort een beeld bij van lage temperaturen, vallende bladeren en misschien zelfs sneeuw. Tot een paar dagen waren deze verschijnselen niet aan de orde", zegt een groothandelaar.

De weersomstandigheden passen inmiddels wat meer bij het seizoen en de consumptie herstelt zich langzaam maar zeker. In deze periode komen de kastanjes uit Italië of Spanje.

"De prijzen variëren van €2,80 tot €7,00 per kilo, afhankelijk van de kwaliteit, grootte en herkomst. De grotere kastanjes registeren een grotere vraag en deze worden gewaardeerd door onze klanten', zegt de groothandelaar.

De groothandelaar gebruikt een verwerkingslijn voor de maat van de kastanjes die worden aangeboden en de meters worden vooraf ingesteld. Deze sortering maakt het ook mogelijk om de kastanjes die door de fruitmot zijn aangetast, te elimineren. De Chinese wesp heeft de laatste jaren gezorgd voor een instorting van de kastanjeoogst. Gelukkig heeft de vondst van een antagonist insect deze aanval kunnen stoppen.

 

Publicatiedatum: