Italiaanse kastanjeafzet komt langzaam op gang

Het kastanjeseizoen komt dit jaar langzaam op gang. "De hoge temperaturen in oktober hebben niet bijgedragen aan de consumptie van kastanjes. Het is een typisch herfstproduct en daar hoort een beeld bij van lage temperaturen, vallende bladeren en misschien zelfs sneeuw. Tot een paar dagen waren deze verschijnselen niet aan de orde", zegt een groothandelaar.

De weersomstandigheden passen inmiddels wat meer bij het seizoen en de consumptie herstelt zich langzaam maar zeker. In deze periode komen de kastanjes uit Italië of Spanje.

"De prijzen variëren van €2,80 tot €7,00 per kilo, afhankelijk van de kwaliteit, grootte en herkomst. De grotere kastanjes registeren een grotere vraag en deze worden gewaardeerd door onze klanten', zegt de groothandelaar.

De groothandelaar gebruikt een verwerkingslijn voor de maat van de kastanjes die worden aangeboden en de meters worden vooraf ingesteld. Deze sortering maakt het ook mogelijk om de kastanjes die door de fruitmot zijn aangetast, te elimineren. De Chinese wesp heeft de laatste jaren gezorgd voor een instorting van de kastanjeoogst. Gelukkig heeft de vondst van een antagonist insect deze aanval kunnen stoppen.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven