Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Arnoud Klootwijk, Ben van der Waal Zuidvruchten:

"Grote overschotten op tamme bananenmarkt"

Tholen - De bananenmarkt verloopt al weken bijzonder tam. "Er zijn heel veel goedkope merken en mindere bananen op de markt. Dat drukt de prijs enorm. Er zijn nog nooit zoveel bananen geweest. De groene bananen van de gerenommeerde merken gaan nog voor redelijke prijzen weg, de luizenmerken worden al snel voor 6-8 euro verkocht en de handel die er al een poosje staat, kun je voor de helft van dat geld krijgen", vertelt Arnoud Klootwijk van Ben van der Waal Zuidvruchten uit Rotterdam.

Een opleving van de bananenmarkt moet er wel een keer van komen, maar dan moet er volgens Arnoud wel eerst minder aanbod op de markt zijn. "Dat gaat sowieso wel gebeuren als het winter wordt in Zuid-Amerika en de betere producenten en merken overblijven. Maar eer dat gaat gebeuren, verwacht ik dat je al gauw in januari zit. Hopelijk zullen dan de prijzen ook wat opgeschroefd worden, want het prijsniveau van de afgelopen weken is geen pretje."

Voor meer informatie:
Ben van der Waal Zuidvruchten B.V.
Groothandelsmarkt 176
3044 HG Rotterdam
Tel: 010-4153812
Fax: 010-4379494
verkoop@benvdwaal.nl
www.benvdwaal.nl