Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Britse importeur Davis Worldwide betrekt nieuw kantoor

Davis Worldwide is naar een gloednieuw kantoor in Spalding verhuisd. Het bedrijf werd in 1999 in Louth opgericht, waarna kantoren werden geopend in Stamford en Boston. Spalding is nu het Britse hoofdkantoor. Het kantoor in Louth blijft in verminderde mate actief. Het hoofdkantoor van de onderneming bevindt zich in Nederland in Barendrecht.

"We zijn verhuisd naar Lincolnshire, dat het hart van de Britse AGF-sector vormt. We hebben nu een team van acht werknemers in een mooi open kantoor. We hebben hier alle ruimte als onze Nederlandse collega's ons op komen zoeken," aldus Paul Tomlinson van Davis Worldwide.

Davis Worldwide werkt anders dan andere importeurs. "Onze focus ligt niet op het verpakken voor de Britse retailsector, maar op het leveren van AGF aan de bedrijven die dat wel doen. We werken exclusief met een paar exporteurs, maar exporteren ook zelf Britse groente en fruit. Ook leveren we aan verwerkingsbedrijven. Er zijn veel kleine onafhankelijke ondernemingen die smoothies of chutney leveren. Sommige van deze bedrijven zoeken naar exotische fruitsoorten."

Peter Davies, de oprichter van het bedrijf, zocht een aantal jaren geleden naar een manier voor betere marktomstandigheden voor telers. Hij begon toen groente te exporteren naar Scandinacië. Deze export vindt nog steeds plaats en Peter Davies is nog steeds werkzaam op het kantoor in Louth. Davis Worldwide wil deze aanpak verder uitbreiden. Het bedrijf exporteert Brits fruit zoekt naar alternatieve teeltgebieden om ook buiten de seizoenen een aanbod aan te kunnen houden.

"Elk seizoen heeft zijn eigen uitdagingen in verband met klimaatverandering en economische factoren. Ik denk dat bij ons een verantwoordelijkheid ligt om iedereen voor te lichten over de problemen waar telers mee te maken hebben. Consumenten hebben bepaalde verwachtingen als ze naar supermarkten toe gaan, maar ze realiseren zich niet wat er allemaal wel niet voor nodig is om versproducten in de schappen te plaatsen."

"We bieden diensten aan voor inkoop en afzet. Als een teler niet de juiste markt voor zijn AGF kan vinden, kunnen wij dat wel. We hebben een wereldwijd netwerk van mensen waarmee we handel kunnen drijven. We kunnen AGF over de hele wereld importeren exporteren. Het Verenigd Koninkrijk wordt gezien als een importmarkt. Hiervandaan kunnen we echter ook AGF van hoge kwaliteit leveren aan andere landen in de wereld.

"Het is erg spannend dat we dit kunnen doen. We zijn niet gebonden aan een enkele klant. Het is een privilege om zo met telers te kunnen werken. Zonder onze partners zouden we alleen maar lege dozen hebben."

Paul maakt zich in het geheel geen zorgen om de Brexit. "Als de wisselkoers van de Britse pond afneemt, zullen er nog altijd andere mogelijkheden voor export zijn. De regelgeving rondom import zal veranderen, wat echter ook nieuwe mogelijkheden zal creëren bij landen in opkomst. Onze telers zullen dan nieuwe markten buiten Europa vinden. We hebben ook nog ons hoofdkantoor in Nederland, dus we kunnen altijd onze handel voortzetten met inkopers van over de hele wereld. We zullen gewoon moeten zien wat er gebeurt."

Voor meer informatie:
Paul Tomlinson
Davis Worldwide
Tel: +44 7881313568
paultomlinson@davisworldwide.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.