Aldi gaat boodschappen bezorgen

Denemarken: Bilka halveert voedselverspilling
De hypermarktketen van de Deense Salling Group, Bilka, heeft zich als doel gesteld om de eigen voedselverspilling voor 2030 opnieuw te halveren. In 2014 maakte Bilka eerder bekend om de helft van de voedselverspilling terug te dringen. Dat is sindsdien gelukt. De voedselverspilling van de keten is met 4,19 ton verminderd, oftewel met 52%. Als de mate van verspilling opnieuw met de helft wordt verminderd, zal in totaal 75% aan verspilling worden teruggedrongen. Daarmee zit Bilka ruim onder de norm die door de VN wereldwijd is gesteld. Bilka-directeur Mark Nielson: "Het is is een ambitieus doel, maar alle vestigingen van Bilka hebben zich enorm ingespannen om de totale voedselverspilling terug te dringen. We hebben een aantal nieuwe processen ingezet, waardoor we veel beter geworden zijn in het bestellen van precies het juiste volume aan producten. Ook halen we meer voordeel uit producten waarvan de verpakking lichtelijk is beschadigd." Ook verlaagt Bilka de prijzen van producten waarvan de houdbaarheidsdatum bijna is verstreken. Verder doneert het bedrijf alle onverkochte levensmiddelen aan goede doelen of aan veehouders die het als dierenvoer gebruiken. Voedingsmiddelen die echt niet meer geschikt zijn voor consumptie worden omgezet in biogas. 
Bron: retailanalysis.igd.com

 

VK: Aldi bezorgt boodschappen in Londen
Aldi maakt bij 20.000 postcodes in Londen thuisbezorging mogelijk. Het is voor het eerst dat de Duitse discountketen in het Verenigd Koninkrijk thuisbezorging aanbiedt. Bij de thuisbezorgdienst wordt gebruik gemaakt van de startup Home Run, dat al vergelijkbare diensten verzorgt voor M&S, Waitrose, Tesco en Whole Foods.
Bron: ecommercenews.eu

Wit-Rusland: Eurotorg wil beursgang maken
De Wit-Russische supermarktketen Eurotorg wil in Londen een beursgang maken. De aandelen van Eurotorg zijn toegankelijk voor professionele en gekwalificeerde investeerders in het Verenigd Koninkrijk en de VS. Het totale aanbod van de aandelen komt naar verwachting neer op ongeveer $250 miljoen (€219,9 miljoen).
Bron: uk.reuters.com

Bosnië-Herzegovina krijgt nieuwe supermarktketen
De lokale retailer Tropico heeft in Bosnië-Herzegovina een nieuwe supermarktketen opgezet. De eerste vestiging van Crvena Jabuka Market is geopend in een winkelcentrum in de stad Kakanj. De locatie werd eerder gebruikt door de Kroatische keten Konzum. De vestiging heeft een oppervlak van meer dan 2.000 vierkante meter en heeft een assortiment van meer dan 15.000 producten. Consumenten hebben verder dagelijks toegang tot 50 maaltijden die direct geschikt zijn voor consumptie. Volgens Tropico komt het concept van de winkel neer op een combinatie van een supermarkt, een traditionele markt en een restaurant.
Bron: esmmagazine.com

VAE: Majid Al Futtaim investeert in bezorgdienst
De in de Verenigde Arabische Emiraten gevestigde retailer Majid Al Futtaim gaat investeren in de Wadi Group. De Wadi Group is verantwoordelijk voor Wadi Grocery, wat de snelst groeiende online supermarkt van Saoedi-Arabië is. De investering in Wadi is onderdeel van een financieringsronde die $30 miljoen (€26,4 miljoen) op moet leveren. Dit kapitaal wordt gebruikt om de groei van Wadi Grocery te stimuleren. Als voorwaarde voor de investering zal Carrefour als partner levensmiddelen en non-food-producten aan Wadi Grocery leveren. Door de samenwerking ontstaat op het platform van Wadi Grocery een assortiment van meer dan 12.000 producten, die binnen twee uur aan huis kunnen worden geleverd.
Bron: arabianbusiness.com

China: Tencent werkt samen met ParknShop en Yonghui
Tencent heeft een nieuwe joint venture opgezet met ParknShop en Yonghui Superstores. Onder de naam ParknShop Yonghui wordt een nieuwe joint venture opgezet, die wordt gewaardeerd op US$170 miljoen (€149,3 miljoen). Het doel van de joint venture is om het in Sjanghai gevestigde Yonghui te helpen uit te breiden buiten de zuid-Chinese provincie Guangdong. Ook moet de joint venture de aanwezigheid van zowel Yonghui als ParknShop in de provincie zelf versterken. De helft van de joint venture is in handen van Yonghui, terwijl ParknShop een aandeel krijgt van 40%. 10% valt onder het beheer van Tencent.
Bron: insideretail.asia

Metro kijkt met Citigroup en JPMorgan naar opties voor Chinese tak
Het Duitse Metro kijkt volgens anonieme bronnen samen met Citigroup Inc. en JPMorgan Chase & Co. naar de opties voor de Chinese tak van het bedrijf. De Chinese afdeling van Metro heeft op basis van de winst en de waardering van de concurrentie een waarde van ongeveer $1,5 miljard (€1,3 miljard). Met inbegrip van de vastgoedportfolio heeft de Chinese branche mogelijk een waarde van meer dan $2 miljard (€1,8 miljard). Een van de mogelijkheden die Metro nu verkent is het verkopen van een minderheidsbelang of het vinden van een zakenpartner in China. "Metro China is erg lucratief en groeit constant," aldus Metro in een geschreven verklaring. "Sinds juni verkennen we de mogelijkheden met mogelijke partners om onze activiteiten in dit land op te voeren."
Bron: bloomberg.com

VS: Lokale keten verwijdert plastic zakken
DeCicco & Sons, een familiebedrijf dat in Hundson Valley in New York een zevental supermarkten beheert, wil het gebruik van plastic zakken bij alle vestigingen verwijderen. Het gebruik van plastic zakken moet met 30 dagen uit de bedrijfsvoering zijn weggewerkt. DeCicco & Sons volgt daarmee het voorbeeld van een groeiend aantal retailers dat zich meer focust op initiatieven voor meer duurzaamheid. "We hebben besloten deze stap te nemen, omdat we onze rol binnen de gemeenschap erg serieus nemen," zegt CEO John DeCicco Jr. "In de laatste jaren hebben we een aantal initiatieven met het oog op het milieu ingezet. We vinden niet alleen dat duurzaamheid een slimme manier van zaken doen is, maar dat het ook ethisch gezien noodzakelijk is."
Bron: supermarketnews.com

VS: Walmart verbetert online retail voor partners
Walmart wil online retail en het retourneren van goederen verbeteren voor partners die via het platform van Walmart hun goederen aanbieden. De verbeteringen moeten in de komende maand worden doorgevoerd, waarmee Walmart dan precies op tijd is voor de kerstdagen. Walmart werkt samen met honderden bedrijven, waardoor een groot aantal verschillende producten gratis kunnen worden besteld. Als de online diensten voor derde partijen eenmaal verbeterd zijn, kunnen bijvoorbeeld bij elke Walmart-locatie in de VS aankopen door consumenten worden teruggebracht.
Bron: progressivegrocer.com

Amazon Prime Now voor meer Whole Foods-winkels
De bezorgdienst Amazon Prime Now is bij tien nieuwe Amerikaanse steden beschikbaar voor Whole Foods-winkels. Er kan nu via Prime Now bij Whole Foods-locaties worden besteld in steden in onder andere staten als New Mexico, Idaho, South Carolina, Idaho, Alabama, Connecticut, Colorado, Missouri en Rhode Island. Ook is het bereik van de bezorgdienst vergroot in regio's waar Whole Foods al online toegankelijk was, zoals Boston en Cincinnati.
Bron: supermarketnews.com

VS: Publix zet nieuw format in winkelcentrum op
Publix heeft volgens een nieuwe format een winkel geopend in het winkelcentrum van de stad Indialantic in Florida. De winkel is een prototype, die volgens de burgemeester van Indialantic ook niet te vergelijken is met het Greenwise-format van Publix. Het concept van de nieuwe winkel is met het assortiment gericht op de lokale gemeenschap rondom de vestiging. De winkel wordt met het einde van 2019 of het begin van 2020 officieel geopend. 
Bron: eu.floridatoday.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven