Peter van Ostaijen, CBA:

"Smurfit Kappa Van Dam 1500 dagen ongevalsvrij"

Op maandag 22 oktober werd in het bijzijn van het voltallige personeel aan Erik De Kort, algemeen directeur Smurfit Kappa Van Dam een oorkonde overhandigd voor “1500 dagen ongevalsvrij zonder verzuim”. Deze oorkonde wordt door de branche organisatie CBA (Corrugated Benelux Association) gegeven aan golfkartonbedrijven waar langere tijd geen ongevallen met verzuim hebben plaatsgevonden. “Een hele mooie prestatie, waar alle Smurfit Kappa Van Dam medewerkers samen aan gewerkt hebben en trots op kunnen zijn. Dit komt niet vaak voor”, aldus CBA directeur Peter van Ostaijen bij de overhandiging.

Peter van Ostaijen (CBA) overhandigt de “oorkonde voor 1500 dagen ongevalsvrij werken” uit aan Erik De Kort, algemeen directeur Smurfit Kappa van Dam te Helmond

Bij Van Dam is het laatste jaar hard gewerkt aan de installatie van een XXL Heavy Duty inliner, die verpakkingen kan maken tot 5 meter breed. Algemeen directeur Van Dam Erik de Kort zei daarover bij de uitreiking: “De installatie van de nieuwe XXL Heavy Duty machine heeft veel externe contractors over de vloer gebracht en complexe situaties met zich mee gebracht. Gezamenlijk hebben we dat geklaard, zonder ongevallen”.  

"Veiligheid en gezondheid op de werkvloer is een belangrijk onderdeel van het bedrijfsbeleid bij de golfkartonbedrijven in de Benelux. De laatste jaren is hier forse vooruitgang geboekt. Het streven van de golfkartonbedrijven is om “duurzaam naar nul ongevallen” te gaan.   

De Benelux golfkartonindustrie heeft daardoor een imago van een schone en moderne maakindustrie gekregen. Dit draagt zeker bij aan het aantrekken van jonge en goed opgeleide medewerkers. Belangrijk bij dit alles is het gedrag met betrekking tot veiligheid van de medewerkers zelf. Hier zal de komende jaren vooral ook de nadruk op moeten liggen. Veilig werken en nul ongevallen staan blijvend boven aan de bedrijfsagenda in de Benelux golfkartonindustrie", aldus het CBA.      

Meer informatie:   
Directeur brancheorganisatie Corrugated Benelux Association (CBA) 
Peter van Ostaijen,
Leidschendam-Voorburg.
+31 (0) 6 51 53 30 53
Peter.van.Ostaijen@golfkarton.org
www.golfkarton.org 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven