Het exportseizoen voor Chinese kastanjes is op 12 september van start gegaan en zal doorlopen tot mei 2019. De opbrengst valt dit jaar lager uit dan in voorgaande jaren als gevolg van de extreme weersomstandigheden. Jaar op jaar is de oogst met 20% tot 30% afgenomen. "De kwaliteit van de kastanjes is echter verbeterd," zegt Wang Pingyuan van Rizhao Wanhong Foodstuffs.

"China heeft ieder jaar enorm veel Chinese kastanjes. Dat is niet vreemd, gezien China zoals de naam het al zegt de oorsprong van Chinese kastanjes is. China is tevens een van de grootste exporteurs van deze kastanjesoort. De verminderde opbrengst zal dit jaar zeer waarschijnlijk leiden tot hogere exportprijzen. Buitenlandse importeurs zijn echter nog steeds erg enthousiast over onze kastanjes en lijken met het oog op de prijsstijgingen hun plannen verder niet te wijzigen. De totale export van Chinese kastanjes is niet echt afgenomen."

"Ons aanbod aan Chinese kastanjes komt uit teeltgebieden in de provincie Shandong en uit Dandong in de provincie Liaonoing. We exporteren voornamelijk naar Europa, het Midden-Oosten, de VS en Canada onder ons eigen merk "Wanhong Foods". De export is dit jaar nog steeds in bloei ondanks de afname. Daarom gaan we door met het geleidelijk aan verder ontwikkelen van ons aandeel in buitenlandse markten."

Contact: Wang Pingyuan
Bedrijfsnaam: Rizhao Wanhong Foodstuffs Co., Ltd.
Website: www.wanhongfoods.cn 
Telefoon: +86137 9344 9888 
Whatsapp: +86 137 9344 9888 
E-mail: wanhongfoods@163.com