Duitsland: weinig groei onder kleine online retailers

Italië: Gruppo VéGé krijgt twee nieuwe partners
De Italiaanse retailcoöperatie Gruppo VéGé gaat zijn bedrijfsstructuur uitbreiden met twee nieuwe leden. De nieuwe leden sluiten zich officieel per 1 januari 2019 bij Gruppo VéGé aan. Vega Società Cooperativa is een coöperatie die in de noordoostelijke regio's Veneto en Friuli Venezia Giulia is gevestigd. De coöperatie heeft meer dan 400 winkels in verschillende formats, waaronder de supermarktketens Maxi, Supermercati Super W en Spak Supermercati. Eerder was Vega Società Cooperativa lid van Interdis, dat een eerdere vesie van Gruppo VéGé was. Zeven jaar geleden schakelde Vega Società Cooperativa echter over naar de concurrent Distribuzione Italiana. De andere coöperatie die nu zijn weg terug vindt naar Gruppo VéGé is Fratelli Morgese. Fratelli Morgese is als lokale supermarktketen gevestigd in de regio Campania en is in handen van de familie Morgese. Het netwerk van Fratelli Morgese beslaat 22 winkels onder het merk Euroesse en een groothandelszaak. De oprichter van het bedrijf, Carlo Morgese was 60 jaar geleden tevens de oprichter van de coöperatie die later uit zou groeien tot Gruppo VéGé. Fratelli Morgese keert zich af van Auchan om lid te worden van Gruppo VéGé.
Bron: esmmagazine.com

Aldi en Dachser breiden samenwerking uit in VK
Aldi en het Duitse logistieke bedrijf Dachser hebben een nieuw contract voor vijf jaar getekend, waarmee Dachser zal zorgen voor een distributiecentrum en logistieke dienstverleningen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. De twee bedrijven werken al meer dan 25 jaar samen, waarbij het logistieke bedrijf steeds meer verantwoordelijk wordt voor de douanediensten die Aldi nodig heeft.
Bron: checkout.ie

Denemarken: Netto gebruikt duurzaam koelsysteem
De Deense retailer Netto heeft in onlangs in Zweden een supermarkt geopend, waarin een koelsysteem op basis van propaan wordt gebruikt. Het is voor het eerst dat de keten in Zweden een duurzaam koelsysteem toepast. De discountsupermarkt in Perstorp is sinds eind september in bedrijf. Het koelsysteem "JUPITER" is afkomstig van het Litouwse bedrijf FREOR, dat in Zweden samenwerkt met de partner Coolfors. Het JUPITER-systeem behoort tot de Green Wave R290-systemen in het portfolio van FREOR.
Bron: hydrocarbons21.com

Duitsland: weinig groei onder kleine online retailers
Hoewel e-commerce over het algemeen in het afgelopen jaar in Duitsland is toegenomen, vindt die groei voornamelijk plaats bij de grootste online retailers. Er is op dit moment nauwelijks ruimte voor groei voor kleinere online retailers, zo blijkt uit een onderzoek van EHI. Voor jaar hadden de 1.000 grootste online winkels in Duitsland een omzet van €42,8 miljard. Jaar op jaar is dat een toename van 8,1%. Ondanks deze omzet is reden tot zorgen voor de Duitse online sector, aldus het blog Internet World Business: "De groei verschuift zich steeds meer naar de top binnen de online sector. Het wordt voor kleine online retailers steeds moeilijker om meer omzet te genereren."
Bron: ecommercenews.eu

Italië: Esselunga breidt online uit in Rome
De Italiaanse supermarktketen Esselunga gaat zijn online supermarkt EsselungaaCasa verder uitbreiden in Rome. In eerste instantie zal de online supermarkt beschikbaar zijn in een aantal centrale delen van Rome, zoals de wijken Pinciano, Flaminio, Villa Borghese, Nomentano en Tiburtino. Naar verwachting wordt het online bereik in de komende maanden zover uitgebreid dat de gehele hoofdstad toegang heeft tot EsselungaaCasa. Consumenten die zich voor de online supermarkt aanmelden kunnen via de website of via de app van Esselunga hun boodschappen doen. De online winkel heeft een assortiment van meer dan 15.000 producten, waaronder vlees, vis, groente en fruit.
Bron: esmmagazine.com

eBay breidt uit in Duitsland
eBay heeft twee nieuwe online dienstverleningen voor Duitse retailers opgezet onder de namen eBay Fulfilment en eBay Shipping. Via deze twee diensten kunnen partijen die via eBay hun waren willen slijten binnen een dag deze bij hun klanten bezorgen. Eerder werden de dienstverleningen getest in een pilotproject. De Duitse tak van eBay is nu begonnen met een beta-fase. Beide diensten vallen onder de naam Multichannel Logistik Services. eBay Fulfilment is een distributieprogramma dat in samenwerking wordt uitgevoerd met Fiege, Hermes en Plentymarkets. eBay Versand (eBay Shipping) wordt uitgevoerd in samenwerking met DPD.
Bron: ecommercenews.eu

Brazilië: Carrefour wil verdubbeling bio-omzet met 2020
Volgens de directeur van Carrefour Brazil, Noël Prioux, wil zijn bedrijf de omzet van biologische producten voor 2020 verdubbelen. Op dit moment hebben biologische producten een aandeel van de totale omzet in Brazilië van 0,6%. Volgens Prioux kan dit aandeel echter worden uitgebouwd naar 5%. De interesse vanuit de consument naar gezonde, natuurlijke producten wordt volgens hem steeds groter. Onder het "Act for Food"-programma heeft Carrefour een investeringsplan ingezet, waarmee onder andere de logistiek en winkeldesign moeten worden verbeterd. Door de investeringen moet het mogelijk worden dat kleine leveranciers en telers ook over grote afstanden binnen Brazilië aan vestigingen kunnen leveren.
Bron: esmmagazine.com

VS: BJ’s organiseert "Welcome One and All"-evenement
BJ’s Wholesale Club Holdings Inc. gaat het gratis evenement "Welcome One and All" organiseren. Het evenement loopt van 15 oktober tot 4 november. Tijdens het evenement kunnen consumenten kennis maken met het BJ's-lidmaatschap, zonder dat hiervoor extra voor hoeft te worden betaald. Alle bezoekers kunnen hierdoor gebruik maken van de lage prijzen, het uitgebreide assortiment en de online mogelijkheden van BJ's. Deze online mogelijkheden zijn onlangs uitgebreid met verschillende opties voor leden, zoals digitale kortingsbonnen, een afhaalservice en thuisbezorging via de mobiele app van BJ's.
Bron: progressivegrocer.com

VS: King Kullen verbetert website net sponsors 
King Kullen Grocer Co. heeft zijn website uitgebreid met gesponsorde vermeldingen van merkproducten. Merken kunnen hierdoor een hogere vermelding in de zoekresultaten krijgen. De nieuwe toevoeging aan de site is mogelijk gemaakt door MyWebGrocer, dat zich heeft gespecialiseerd in digitale marketing. Ook kan door de gesponsorde vermeldingen meer informatie worden verkregen over online consumentengedrag, zodat bedrijven de prestaties van hun merken kunnen optimaliseren.
Bron: progressivegrocer.com

VS: Walmart investeert $250 mln in joint venture met Eko
Walmart gaat volgens anonieme bronnen met online content-ontwikkelaar Eko een joint venture opzetten. Samen willen de bedrijven meer consumenten aantrekken en engagement met de klant vergroten. Voor de joint venture wordt door Walmart $250 miljoen (€215,7 miljoen) geïnvesteerd. Ook wordt er gezocht naar investeerders. Onderdirecteur Scott McCall heeft de plannen voor de joint venture bevestigd, maar heeft geen commentaar gegeven op het vermeende investeringsbedrag.
Bron: reuters.com

Amazon opent distributiecentrum in South Carolina
Amazon heeft een nieuw leasecontract ondertekend voor de vestiging van een nieuw distributiecentrum in South Carolina. Het distributiecentrum wordt in Greenwood opgezet aan de hand van een investering van $80 miljoen (€69 miljoen). De burgemeester van Greenwood, Mark Myers is positief over de komst van Amazon. "Greenwood is verheugd Amazon in onze gemeenschap te verwelkomen. Het is een duidelijk teken voor onze stad als het tweede grootste bedrijf ter wereld voor Greenwood kiest." Volgens de burgemeester zijn er plannen om meer dan 1.250 werknemers aan te nemen, die een salaris gaan krijgen dat twee keer zo hoog is als het huidige minimumloon van Indiana. 
Bron: delimarketnews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven