Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Duurzame inzetbaarheid in de AGF Detailhandel

FHKN: "Aantal AGF-detaillisten steekt somber af tegen dat van bloemen en planten"

Tholen - Voor wie bereid is zich te blijven ontwikkelen, is er een toekomst binnen de AGF-detailhandel, zeggen Ria en Gerda Vellekoop van het FHKN, een organisatie die zich inzet voor duurzame inzetbaarheid. Afgelopen maanden stapte het promotieteam van FHKN bij 220 AGF detaillisten binnen om de Werk Wijzer in de AGF Detailhandel af te geven. Ook alle ADN-leden ontvingen een exemplaar. "De map biedt oplossingen waarmee je met plezier en gezond in de branche aan het werk kunt gaan én blijven." Dat er echt werk aan de winkel is in de branche blijkt uit de ervaringen van FHKN. 

Ria en Gerda Vellekoop stonden op VEG. om de werkwijzer te promoten

Ria en Gerda hebben zaken in heel Nederland bezocht en met ondernemers gesproken. Het beeld van de branche is wisselend, maar steekt wat betreft aantallen somber af tegen dat van de bloemen- en plantenspeciaalzaken. "Met de grotere innovatieve AGF-speciaalzaken lijkt het goed te gaan, die hebben vaak ook veel personeel rondlopen, maar de kleinere traditionele zaken hebben het zwaarder", vertelt Ria. "Er is al langere tijd concurrentie van supermarktketens die ook steeds meer uitbreiden in vers, maar de AGF-detaillisten hebben daarnaast te maken met kleinere lokale supermarkten en toko's die groenten en fruit verkopen. We hebben een soortgelijk project gedaan voor de bloemenbranche en daar zie je dat in elk winkelcentrum vaak nog wel een bloemenzaak te vinden is. Dat kun je van AGF-specialisten niet zeggen. Dat er bijvoorbeeld in heel Arnhem nog maar één AGF-specialist is, is wel treurig te noemen."

Er zijn nog enkele AGF werkwijzer mappen op te vragen bij het FHKN, ook is er een  digitale versie beschikbaar.

Voor meer informatie
FHKN
Horapark 2
Ingang West
6717 LZ Ede
T: 0318-698469
info@fhkn.nl
www.fhkn.nl