Tim Yzewyn, groothandel Yzewyn & CO bvba

“Voor de feestdagen moet ons nieuwe pand in gebruik zijn”

Tholen – De groothandelsmarkt in Antwerpen wordt na 35 jaar onder handen genomen. De oude gebouwen moeten plaatsmaken voor nieuwbouw. Dit wordt gedaan om de groothandelsmarkt een boost te geven en bedrijven aan te trekken. “Over twee maanden, voor de feestdagen moeten we in het nieuwe pand zitten. De afgelopen vier maanden is de bouw in sneltreinvaart gegaan”, vertelt Tim Yzewyn van de gelijknamige groothandel. “Het oude gebouw was echt op. Het voldeed niet meer aan de veiligheidsnormen en was erg uitgeleefd. We zijn ook erg blij dat we al zo snel in het nieuwe pand kunnen, maar we hebben wel wat tijdsdruk nu we zo snel moeten verhuizen.”


Tim Yzewyn, Guy Claessens & Paul Ponnet

Handel
Het oude gebouw van Yzewyn & Co wordt platgegooid en zal veranderen in een lange straat. In de toekomst zal heel de groothandelsmarkt in Antwerpen aangepakt worden. William De Witte is projectontwikkelaar van de nieuwbouw. “De handel loopt hier in Antwerpen nog steeds goed. “In de maanden mei en juni is het erg druk geweest met de handel. Daarna hebben we een wat rustigere periode gehad. Ook de maand september was vrij rustig. Nu begint de handel weer goed op gang te komen.”


Het nieuwe pand

Duurzaamheid
In het nieuwe pand van Yzewyn & Co ligt de focus op duurzaamheid. “We hebben verschillende koelruimtes en de andere ruimtes zullen worden verwarmd door warmterecuperatie van de koeling. Ook worden er verschillende laad- en losdocks gebouwd en komen er laadpalen voor elektrische wagens”, vertelt de zaakvoerder. Eveneens zal het nieuwe pand ook worden gebruikt voor het online veiling-platform dat de overschotten van bedrijven en veilingen zal gaan verkopen. “Eind november zal het platform live gaan. We gaan de overschotten herverdelen om verspilling tegen te gaan. De overschotten kunnen zowel door consumenten als bedrijven worden gekocht.”

Versmarkt
50% van de klanten van groothandel Yzewyn zijn beenhouwers, maar ze leveren ook aan horeca, kleinhandel en retail. “We zien bij de detaillisten steeds meer de verschuiving richting versmarkten. Een groentewinkel alleen kan het niet altijd redden dus breidden zij het assortiment uit. Dit zien we ook bij slagerijen, die nemen ook bijna het hele AGF-pakket af”, zegt Yzewyn. “Het is voor ons als bedrijf belangrijk om nauwe banden met onze klanten aan te gaan en ons zo te onderscheiden van onze concurrenten. We kijken waar de behoeften liggen van onze klanten en hierop spelen we in. Daarnaast vinden we het belangrijk om een brede focus te hebben zodat we elk soort cliënteel kunnen bedienen.”


Het oude pand 

“Door de bouw van het nieuwe pand kunnen we beter meegaan met de trends die er op dit moment zijn. Ook geeft het gebouw ons ruimte om verder te kunnen groeien.” Sinds een week is het team van Yzewyn & Co versterkt door Guy Claessens van groothandel Claessens en Paul Ponnet ex-financieel directeur van de Primamundo-groep. “Door de uitbreiding van het team kunnen we ons werk professionaliseren en hebben we de mogelijkheid om verder te groeien”, besluit Tim.

Voor meer informatie:
Tim Yzewyn
Yzewyn & Co  
Kielsbroek 4
2020 Antwerpen
+32(0)3257 19 84
tim.yzewyn@yzewyn.com 
www.yzewyn.com  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.