Tholen – Vanaf 1  oktober kan heel Nederland de online AGF bestellen bij groentebroers Gert en Theo den Haan. Het is een voortzetting van al langer bestaande regionale online verkoopactiviteiten van Groentebroer die nu een nieuwe impuls krijgen. Om online te kunnen groeien, hebben de groentebroers een aantal markten afgestoten. Deels om meer energie te kunnen steken in de online-activiteiten en deels omdat het ondernemen op de markt door de gemeente er niet makkelijker op werd gemaakt.

"Aan een avondopenstelling wil de gemeente bijvoorbeeld niet meewerken  en op sommige plaatsen mogen we maar van 13.00 tot 15.30 uur staan, voor klanten die naar een AGF-specialist willen komen is dat eeen wel erg krappe tijd. Daarom hebben we besloten met 8 van de 14 markten te stoppen.  Met 6 blijven we dus doorgaan, want het is belangrijk om feeling te houden met de klant", vertelt Gert den Haan.

Groentebroer werd twee maal genomineerd voor de Beste Groenteman van Nederland en heeft de ambitie om nu de Beste Online Groenteman van Nederland te worden. Concurrentie van de online bezorgende grootgrutters vrezen de groentebroers niet. "We merken aan de kraam dat mensen vaak ontevreden zijn over het AGF in supermarkten, vooral fruit. Wij kunnen betere kwaliteit en een breder assortiment bieden en we zijn een stuk duurzamer omdat we veel minder plastic verpakkingen gebruiken.” 

Gert en Theo zijn de 3e generatie van groentespecialisten. In 1932 startte Hendrik Cornelis den Haan sr. met de verkoop van groenten met de handkar aan marktlui in 's Gravenhage. Later werd dat een vestiging op de Haagse groothandelsmarkt die later verhuisde naar Spaanse Polder in Rotterdam waar de groothandel Haanex nog altijd gevestigd is. “Wanneer je naar onze geschiedenis kijkt zie je dat we al veel veranderingen hebben doorgemaakt. Dit is weer een nieuwe stap die we zetten en gaan deze vol vertrouwen tegemoet”, besluit Gert.