
Besparingen
"Een voorbeeld van een keten waar wij aan leveren is Sodexo. Die leveren weer een volledig pakket met groenten, fruit, vlees en alle benodigdheden om te eten, zoals bestek, aan hun cliënteel." Naast de tendens van de toename van eten op kantoor ziet Erwin dat er aan de andere kant ook op dit voedsel wordt bespaard. "Bedrijven willen niet te veel uitgeven aan zo'n maaltijd. 'Dure' groenten en fruit worden daarom van het menu geschrapt. We leveren onze primeurs dus voornamelijk aan restaurants en de 'goedkop: ze focussen meer op de hoofdschotel en serveren minder gangen. Dit ook omdat de consument er amper meer naar vraagt."Direct inspelen op behoeften
"Om tegenwoordig als AGF-handelaar te overleven, moet je nog korter op de bal spelen en direct inspelen op de behoeften van de klant. Vroeger kon het handelen lang op dezelfde manier en dan liep het ook goed. Nu moet je continu rekening houden met een 'budget-minded'-consument in een 'fast-changing' world. Ook is het een kwestie van aanvoelen. Ook op gebied van distributie moet nu echt worden gepland en kan niet meer lukraak apart naar iedere klant worden gereden in verband met brandstofprijzen."Voor meer informatie:
Erwin Verhaegen
Horeca 2000
Mabru/Werkhuizenkaai 20-22
B-1000 Brussel
Tel: +32(0)2241 1386
Fax: +32(0)2241 4725