Plus beste Fairtrade supermarktketen'

Plus heeft van alle retailers verreweg het grootste aanbod aan biologische én Fairtrade producten. Dit blijkt uit de jaarlijkse EKO-tellingen van Milieudefensie. Dit is het zevende jaar op rij dat Plus als beste biologische supermarktketen uit de tellingen naar voren komt. Plus heeft in deze regio supermarktvestigingen in Vierlingsbeek en Overloon.

Algemeen directeur Jan Ferwerda: "Verantwoord is één van de merkwaarden van PLUS en hier zetten zowel de PLUS ondernemers als Plus Retail zich dagelijks voor in. We zijn dan ook trots op deze uitkomst van de EKO-tellingen." Gemiddeld zijn bij PLUS supermarkten 356 biologische producten te vinden, maar liefst 116 producten meer dan vorig jaar.

Fairtrade-assortiment

Ten opzichte van 2011 heeft PLUS een groei laten zien: het Fairtrade aanbod is vergroot met maar liefst 62 procent. In 2010 begon Plus als eerste supermarkt met de verkoop van uitsluitend Fairtrade bananen. Al snel volgden de ananassen, de gehele lijn huismerk thee, een witte en rode huiswijn en de peulvruchten. Recent werd daar het gehele huismerk koffie assortiment aan toegevoegd, evenals alle huismerk chocoladerepen. Met dit brede Fairtrade assortiment verkoopt Plus volgens Stichting Max Havelaar jaarlijks de meeste Fairtrade gecertificeerde producten van alle retailers. Dit hoge aantal wordt voornamelijk veroorzaakt door de volledige overstap op Fairtrade bananen. Dit is immers een van de meest verkochte versproducten in de supermarkt.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.