Chiquita verlaat de hardfruitbusiness

Het Amerikaanse Chiquita heeft www.freshfruitportal.com laten weten dat het de hardfruitbusiness verlaat als onderdeel van een herstructurering om zo de winstgevendheid onder de nieuwe CEO Edward F. Lonergan te verhogen.

Een woordvoerder van het bedrijf zei dat Chiquita met de herbalancering probeert te transformeren tot een branded commodity operator door de competenties van zijn schaalvoordelen, kerndistributie, kwaliteit en klantenservice te benutten. "Als gevolg en als onderdeel van deze nieuwe strategische richting, zal Chiquita de hardfruitbusiness effectief verlaten bij de sluiting van het Californische teeltseizoen, deze herfst", aldus de woordvoerder. "Hoewel de hardfruitbusiness onderdeel is van de visie van het bedrijf om zijn bereik en impact uit te breiden, is de transitie noodzakelijk om de inspanningen te richten op de kernbusiness."

Een bron zei dat het mogelijk was dat het bedrijf zijn Hermosillo-kantoor in Mexico zou sluiten tegen het eind van deze maand, hoewel het bedrijf ontkende dat zijn Mexicaanse business zou worden beïnvloed door de herstructurering. "Chiquita heeft lopende activiteiten in Chili, Mexico en Californië, die niet worden beïnvloed."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.