Asda ziet winst met 6% stijgen

De winst van Asda is met meer dan 6% gestegen, maar de nieuwe keten met kleine vestigingen draait juist verlies. Dit is opgelopen tot ruim €37 miljoen. De op een na grootste supermarktketen van het Verenigd Koninkrijk heeft de Britse supermarktketen Netto overgenomen voor ruim €929 miljoen in 2010. De make-over van alle 147 vestigingen werd eind vorig jaar afgerond. Asda liet weten dat de Netto winkels een verlies van bijna €39 miljoen draaiden op een omzet van €514 miljoen.

De rapporten laten zien dat de totale operationele winst van de keten met €63 miljoen is gestegen tot €1059 over een verkoop van €26,9 miljard in 2011. Like-for-like sales, met uitzondering van benzine en BTW, steeg met 0,5%. Dit was beter dan de daling van bijna 1% die marktleider Tesco moest rapporteren.

'De [Netto] winkels kregen inderdaad verliezen te verwerken gedurende het eerste jaar na de acquisitie. Deze verliezen waren echter verwacht en werden veroorzaakt door de integratie en conversiekosten,' zo legde een woordvoerder van Asda uit. 'De winkels doen het zelfs beter dan verwacht.'

De acquisitie heeft ervoor gezorgd dat Asda zijn marktaandeel met 0,4% kon uitbreiden naar 17,3% in 2011. Dit versterkt de positie als de op een na grootste supermarktketen in het Verenigd Koninkrijk.

De keten liet in de rapporten weten dat 2011 'nog steeds genoeg uitdagingen met zich mee bracht voor de economie en de consument. Binnen deze context heeft Asda een succesvol jaar gehad waarin we het vertrouwen onder onze klanten hebben versterkt.

CEO Andy Clarke liet in augustus weten dat er een stijging van 0,7% in de like-for-like sales was gedurende het tweede kwartaal van 2012. Dit betekende dat de groei wel enigszins was vertraagd ten opzichte van de eerste drie maanden van het jaar. Toen bedroeg de groei 2,2%.

Recente data van onderzoeksbedrijf Kantar laat weten dat Asda het bovengemiddeld goed doet binnen de slecht presterende supermarktsector. De verkoop steeg met 4,5%.

Bron: www.guardian.co.uk

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.