Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"koelaggregaten vrachtwagens leveren teveel geluidshinder"

Milieudienst legt dwangsommen op bij drie AGF-bedrijven Ridderkerk

Op het industrieterrein Verenambacht in Ridderkerk heeft de DCMR Milieudienst Rijnmond op donderdag 7 juni tijdens preventieve onaangekondigde controles een drietal ondernemingen uit de groente- en fruitsector een dwangsom opgelegd wegens ongeoorloofde geluidsoverlast. Het gaat om Bakker Beheer Barendrecht BV, Van Oers United en Van Ooijen BV.


"Bij een van de drie bedrijven is er in korte tijd al tweemaal een dwangsom van € 1000 geïnd. De DCMR heeft de gemeente Ridderkerk geadviseerd een 3e inning van € 1000 te gaan vorderen. De bedrijven kregen van de DCMR een dwangsom opgelegd omdat de vrachtwagens hun waren via de koelaggregaten niet koelden met behulp van stroom maar met behulp van diesel van de draaiende motor. Bij een van de bedrijven was er zelfs sprake van 14 vrachtwagens, die op die manier hun producten koelden", aldus DCMR.

Niet de eerste keer

"Het is niet de eerste keer, dat de omgeving van de bedrijven overlast ervaart", meldt de milieudienst. "Om overlast voor omwonenden te voorkomen, heeft de gemeente Ridderkerk een geluidsbeheerplan opgesteld. Naast voorschriften voor de bedrijven zijn er ook andere maatregelen genomen. Zo is de maximum snelheid op de Rijksstraatweg verlaagd naar 50 km per uur en is een deel afgesloten omdat er geen sprake is van een doorgaande weg. Daarnaast is een maximum aantal decibel vastgesteld voor geluid bij de gevels van woningen in de buurt."

Bron: DCMR
Publicatiedatum: