Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Aldi en Lidl ruïneren lokale telers"

Deze vraag zouden de levensmiddelendiscounters eens zelf moeten beantwoorden, vindt een steeds groter wordende groep Duitse consumenten. Dat bedrijven als Aldi en Lidl geld willen verdienen staat buiten kijf, maar toch niet tegen elke prijs? Onlangs verscheen op de Duitse televisie het bericht dat Aldi Süd een Duitse aardappelteler in de steek laat, die tonnen aardappelen voor het bedrijf heeft geteeld. Dit omdat er blijkbaar vraag is vanuit de consument naar nieuwe aardappelen uit Israël. Alleen daarom laat men de Duitse telers nu met hun aardappelen zitten.

Foodmiles
Verder ergeren zij zich eraan dat de aardappelen uit Israël duizenden kilometers via transport naar Duitsland afleggen en daarbij geen rekening houden met de veroorzaakte milieuvervuiling. "De Duitse levensmiddelen zijn niet slechter dan die uit het buitenland. De bedrijven Aldi en Lidl zouden de regionale telers moeten steunen en ze niet met hun prijspolitiek de afgrond in moeten drijven. Waarom heeft de consument met Kerst aardbeien nodig uit landen van duizenden kilometers ver weg? Datzelfde geldt voor vleesproducten: Duits rundvlees smaakt net zo goed als Argentijns rundvlees. De wannabe sterkoks willen de consument echter graag doen geloven dat Argentijns rundvlees beter smaakt dan Duits rundvlees," zeggen ze.

"Men kan alleen maar hopen dat bedrijven als Aldi en Lidl zich bezinnen wat de inkoop van levensmiddelen aangaat. Duitse telers zijn ook geen slechte levensmiddelenproducenten en het is dan ook onnodig om goedkope levensmiddelen in het buitenland in te kopen. Alle levensmiddelen, die duizenden kilometers per vliegtuig vervoerd worden, schaden ons milieu," stellen ze. "De consument zou bedrijven als Aldi en Lidl een rode kaart moeten geven wat betreft de milieuvervuiling. Goedkope levensmiddelen, die ons milieu verwoesten hebben niks te zoeken in levensmiddelenwinkels."