
Deze bijzondere vrucht komt nu op de markt onder de naam Nectavigne ('vine nectarine'), een nectarine met rood vruchtvlees. Dit is op initiatief van enkele enthousiastelingen, waaronder teler René Monteux-Caillet. Met de Nectavigne is een compleet nieuwe vrucht gecreëerd met een gladde huid en zonder dauw. wel heeft de vrucht alle kwaliteiten van haar 'voorouder' behouden: de uitzonderlijke wijnkleur van de huid en het karakteristieke paarse vruchtvlees. De vrucht is zowel zoet als zuur en de gevlekte huid is een teken van een hoog suikergehalte.

Het Franse nectarineseizoen loopt van 15 juli tot en met september. Er is een volume van 900 ton beschikbaar, en de kwaliteit van de vrucht is naar verwachting hetzelfde als vorig jaar. De boomgaarden lijken niet geleden te hebben onder de weersomstandigheden.
De Nectavigne is ontwikkeld in een samenwerkingsverband van telersverenigingen, handelaren en kwekers. De vrucht wordt momenteel op de Franse en de Zwitserse markt verkocht.