Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voeding met smartphone controleren dankzij infrarood

Consumenten zullen binnenkort hun smartphone kunnen gebruiken om de versheid van supermarktvoedsel te controleren, het aantal calorieën in kantinemaaltijden te berekenen en na te gaan of de tablet in hun hand weldegelijk een pijnstiller is. Dit allemaal dankzij de ontwikkeling van breedband infrarood LED-lampen (IRED-lampen) die stralen uitzenden in een breed golflengtebereik. Toen Osram Opto Semiconductors de Oslon Black Flat SFH 4735 eind 2016 voorstelde, stelde ze de consumentsector open voor deze technologie. Met de piepkleine SFH 4776 kunnen spectroscopie-applicaties in smartphones worden geïntegreerd.Dankzij nabije-infrarood spectroscopie kunnen zaken als het water-, vet-, suiker- en eiwitgehalte van voeding gemeten worden. Deze technologie maakt gebruik van kenmerkend absorptiegedrag van bepaalde moleculaire verbindingen. Indien een bepaald lichtspectrum gericht wordt op een monster, is het mogelijk om de aanwezigheid en hoeveelheid van bepaalde ingrediënten te bepalen van de golflengtedistributie van het weerkaatste licht. Een IRED, zoals SFH 4776, fungeert als een compacte lichtbron voor de spectrometer.Het Synios pakket van de SFH 4776 is slechts 0.6 mm hoog en heeft een bijzonder plaatsbesparende voetafdruk van 2.75 mm x 2.0 mm, waardoor het perfect kan gebruikt worden in smartphones.

Net zoals de SFH 4735, is de SFH 4776 gebaseerd op een uiterst efficiënte, blauw licht uitstralende ThinGaN-chip in UX:3-technologie. Een fosforconvertor die speciaal ontwikkeld is voor spectroscopie zet blauw licht om in infrarood licht met een breed golflengtebereik van 650nm tot 1050nm. Door verbeteringen aan te brengen aan het fosformateriaal zijn ontwikkelaars bij Osram Opto Semiconductors erin geslaagd om de intensiteit van het licht met 60 procent te doen toenemen, vergeleken met de component van de voorganger. Voor de klant betekent dit een verbeterde signaal-ruisverhouding en daarom eenvoudigere analyse van voeding en medicijnen. 

Voor meer informatie:
Publicatiedatum: