"Delhaize introduceert "Junk Fruit"

Belgen eten te weinig fruit. Het wordt nochtans aanbevolen om dagelijks 250g fruit te eten, maar slechts 9% van de bevolking haalt daadwerkelijk die aanbevolen hoeveelheid. Met dit gamma wil Delhaize mensen aanzetten om meer fruit te eten en te kiezen voor "Junk Fruit" in plaats van "junkfood"!

Bij Delhaize staat gezondheid al meer dan een decennium centraal en daarom organiseert het bedrijf verschillende acties om een evenwichtigere levensstijl aan te moedigen. Delhaize heeft al meerdere initiatieven genomen, zoals de tovergroentjes, de herformulering van producten om suiker of zout te verminderen of om ze vezelrijker te maken en de Rode Tafel, waarmee Delhaize de vragen van klanten verzamelt om zo oplossingen te kunnen bieden aan hun dagelijkse voedseluitdagingen. Het is net door de Rode Tafel dat Delhaize vaststelde dat de deelnemers meer fruit zouden willen eten. Deze initiatieven, die het leven makkelijker, smakelijker en evenwichtiger maken, maken een groot verschil zonder dat de consument zijn levensstijl drastisch moet aanpassen. Het overkoepelende doel achter deze verschillende acties is de consument elke dag bijstaan en hem helpen om beter te eten.Een evenwichtig alternatief
Delhaize lanceert het Junk Fruit-gamma: heerlijk fruit dat in de file, bij het aperitief of op kantoor als snoepje gegeten kan worden. Dit project maakt deel uit van een groter geheel om mensen te helpen evenwichtigere keuzes te maken. Net zoals bij de "tovergroentjes" het doel was om het idee dat groenten niet lekker zijn, uit de wereld te helpen. Daarom heeft Delhaize er toen voor gekozen om bepaalde groenten om te dopen en ze een "toverachtige" naam te geven. De actie was trouwens een groot succes! De verkoop van de groenten in kwestie werd meer dan verdubbeld.

Bij fruit is het echter anders. De consumenten vinden niet dat het slecht smaakt, maar ze vinden eerder dat fruit niet gemakkelijk genoeg te eten is. Zelfs al eten de Belgen niet genoeg groenten, het is makkelijker om ze te eten aangezien ze een integraal deel vormen van een maaltijd. Fruit daarentegen moet je schillen, in stukjes snijden, enzovoort, en het is niet altijd gemakkelijk om daarvoor de tijd te vinden. Nochtans vormt fruit een belangrijke bron van vitaminen, mineralen, vezels, antioxidanten enz. Daarom is het aangeraden om tussen de 250g en 375 g fruit per dag te eten (voor volwassenen twee tot drie stukken fruit per dag). Slechts een minderheid van de bevolking (9%) haalt die hoeveelheden. Daarom geeft Delhaize hen een duwtje in de rug zodat ze dit fruitige doel kunnen halen.

Gemakkelijk te eten fruit
Fruit is een evenwichtig alternatief en kan ook makkelijk gegeten worden. Om dat te bereiken heeft Delhaize fruit geselecteerd dat makkelijk mee te nemen is en direct kan opgegeten worden voor de televisie, in de auto of aan je bureau.

Vanaf 16 augustus zullen de klanten deze snacks twee weken lang kunnen terugvinden in de fruit- en groentenrayon van elke Delhaize-supermarkt! Daarbovenop kunnen ze genieten van een promotie die geldig is op alle producten uit het gamma: 2de aan -50%; een sterke promotionele aanpak om de Belgen te motiveren om beter te eten. De promotie kan gecombineerd worden met alle vruchten uit het Junk Fruit-gamma, maar ook met alle soorten vers fruit in stukken.

Naast de Fruit Bites en de voorgesneden fruitmix zitten zit ook het onderstaande in de selectie Junk Fruit:
  • Grabbeldruiven: pitloze druiven (witte, rode en blauwe druiven - 250, 400 en 500g)
  • (Mini) Bingebessen: blauwe bessen (500g en 150g)
  • Quickiwis: kiwi Sungold Zespri (6 stuks)
  • Raprappels: appels (8 stuks)
  • Banan'away: chiquita bananen (1,250kg)
  • Frambollekes: frambozen (100g)
  • Vierzuurtjes: rode bessen (100g)
  • Borrelbessen: bessenmix (400g)
  • Filefruit: braambessen (100g)
  • Tutti Pruni: rode pruimen (500g)

Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven