Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Brahim Idoujaa, Flora Fruits

"De meeste Marokkaanse truffels gaan naar Qatar en Saoedi-Arabië"

Het Marokkaanse Flora Fruits biedt een breed assortiment aan groenten en fruit aan. Eigenaar Brahim Idoujaa: "We telen alles hier in Marokko en exporteren onze producten naar Rusland, Europese landen, zoals Frankrijk en Nederland, en Afrikaanse landen, waaronder Ivoorkust, Senegal en Burkina Faso. 


Brahim Idoujaa in zijn citrusplantage

Flora Fruits biedt onder andere truffels aan. Brahim: "Al onze truffels zijn afkomstig uit Zuid-Marokko. Dit jaar heeft het veel geregend en daarom was de productie hoog. De meeste van onze truffels worden naar Qatar en Saoedi-Arabië geëxporteerd. In deze landen is de vraag naar luxe producten sterk. Niet iedereen bakt zomaar een truffelomelet."


"De prijs van onze truffels is te hoog voor de Marokkaanse markt," legt Brahim uit. "Er zijn maar weinig mensen in Marokko die ze kopen, vandaar dat we ze exporteren, evenals onze meeste producten."



Het was niet alleen een goed jaar voor truffels maar de regen was ook gunstig voor de overige gewassen die Flora Fruits teelt. Brahim: "We bieden bijna alles aan: citrus, Charentais meloenen, pompoenen, tomaten, courgettes, rode, gele en groene paprika en nog veel meer. Veel van onze tomaten worden naar Rusland geëxporteerd."


De Charentais meloen


Voor meer informatie:
Flora Fruits
Brahim Idoujaa
+21 26 97 47 02 96
Publicatiedatum: