Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bayer onderhandelt exclusief met BASF over verkoop groentenzadenonderdeel

Bayer voert exclusief gesprekken met BASF over de verkoop van de volledige groentenzadentak. Door deze en gerelateerde zetten is Bayer er van overtuigd alle zorgen van de Europese Commissie uit de lucht te nemen.

Op 13 oktober 2017 bereikten Bayer en BASF al een overeenkomst over de verkoop van de het Crop Science onderdeel. Die deal had een waarde van 5,9 miljard euro. Deze deal omvatte het wereldwijde glufosinate-ammonium onderdeel van Bayer en de daaraan gerelateerde LibertyLink technologie voor herbicide tolerantie, vrijwel de volledige vollegrondszadenafdeling en de respectievelijke R&D onderdelen. Het zadenonderdeel omvat onder andere de katoentak (exclusief India en Zuid-Afrika), koolzaad/canola onderdelen in Noord-Amerika en Europa en de sojabonenafdeling.

Elke verkoop en licentie-overdracht gebeurt onder voorwaarde dat de aankoop van Monsanto door gaat. Die aankoop ligt nog ter beoordeling bij de mededingingsautoriteiten. De Europese Commissie heeft onlangs de deadline voor de beoordeling verschoven naar 5 april. Bayer werkt nauw samen met autoriteiten wereldwijd om de deal in het tweede kwartaal van dit jaar te kunnen afronden.

Meer informatie:
Bayer
bayer.com

Publicatiedatum: