Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

120 kilo cocaïne gevonden in bananendozen in Leverkusen

Dankzij opmerkzame medewerkers van een import- en exportbedrijf uit Leverkusen heeft de 'Gemeinsame Ermittlungsgruppe Rauschgift' (GER) van de politie Keulen en de douaneautoriteit Essen meer dan 120 kilogram vermoedelijke cocaïne gevonden en in beslag genomen.



Reeds op 23 november hadden magazijnmedewerkers van een transportbedrijf 'verdachte voorwerpen' in meerdere bananendozen vastgesteld en vervolgens de politie gebeld. Door middel van een sneltest stelden de gealarmeerde opsporingsambtenaren vast dat het om cocaïne zou moeten gaan. De ambtenaren doorzochten vervolgens meer dan 1100 fruitkisten en vonden meer dan 120 pakjes met de witte substantie.

Onbekende daders hebben de internationale bananenlevering als verstopplaats voor de cocaïnesmokkel misbruikt. Ze hebben klaarblijkelijk verzuimd om de drugs op tijd te onderscheppen tijdens het transport per schip of bij aankomst in bestemmingshaven Rotterdam. Volgens de opsporingsambtenaren van de GER zijn er geen aanknopingspunten dat het ontvangstbedrijf verwikkeld is in de smokkel en drugshandel. Wel is bij de opsporingsambtenaren bekend dat de afgelopen tijd in meerdere Duitse deelstaten drugs is aangetroffen die op soortgelijke wijze was opgeslagen.

Dankzij het handelen van de medewerkers konden de politie Keulen en de douane voorkomen dat zuivere cocaïne met een waarde van bijna vijf miljoen euro op de illegale markt belandde. De GER doet verder onderzoek.
Publicatiedatum: