Carrefour opent eerste supermarkt in Kameroen

Carrefour opent eerste supermarkt in Kameroen
Het Franse Carrefour heeft in de stad Douala zijn eerste vestiging in Kameroen geopend. De supermarkt bevat een breed assortiment aan versproducten, lokale producten en producten die onder het huismerk van Carrefour vallen. 
Klik hier om meer te lezen op esmmagazine.com

Alibaba wil $300 mln investeren in BigBasket
De Chinese e-commercegigant Alibaba is bereid om $300 miljoen (€254,5 miljoen) te investeren in de grootste online supermarkt van India, BigBasket. Sinds het begin van 2017 is BigBasket op zoek naar een kandidaat die BigBasket over wil nemen. Als de overname door wordt gezet, zal 40% van BigBasket via het investeringsbedrijf Paytm in handen zijn van Alibaba.
Klik hier om meer te lezen op bgr.in

VS: Imperfect Produce breidt uit naar Chicago
Het in San Francisco gevestigde bedrijf Imperfect Produce heeft zichzelf uitgebreid naar Chicago. Het bedrijf heeft zichzelf gespecialiseerd in het direct bij consumenten leveren van misvormde groente en fruit. Op deze manier hoopt Imperfect Produce de voedselverspilling in de VS tegen te gaan. Ook koppelt Imperfect Produce op deze manier leveranciers aan de behoefte van de consument voor versproducten.
Klik hier om meer te lezen op fooddive.com

VS: Kroger begint met volgende fase Restock-initiatief
Kroger is begonnen met een nieuwe fase van zijn Restock-initiatief. In deze fase wordt de bedrijfsvoering van het winkelnetwerk gereorganiseerd. De plannen houden onder andere in dat het prijsbeleid wordt veranderd, dat er gezocht wordt naar meer persoonlijke communicatie met consumenten en dat het assortiment grondig wordt gemoderniseerd. 
Klik hier om meer te lezen op supermarketnews.com

VS: Naamswijziging voor Wal-Mart
Per 1 februari 2018 gaat Wal-Mart Stores Inc. zijn naam officieel veranderen in Walmart Inc., aldus Bloomberg. Volgens CEO Doug McMillon is de naamsverandering een logisch gevolg op de groeiende aanwezigheid van Walmart. "Zowel de meesten van ons als volgens mij ook alle consumenten verwijzen al naar ons bedrijf met de naam Walmart," legt McMillon uit.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven