Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
OK-app

"Voorbereiding betalen met app in winkels is in volle gang"

Overal mobiel betalen, met elke smartphone en met iedere bankrekening. Vanaf 2018 maakt OK dit mogelijk, zowel in de winkel, online, onderweg en aan de deur. De OK-app koppelt iedere bankrekening én klantenkaart en verwerkt bij het afrekenen automatisch spaarpunten of voordeel. OK wordt in samenwerking met 100 grote partijen in Nederland gelanceerd met de ambitie om daarna verder uit te bouwen in Europa. Hiermee biedt OK een Europees platform als antwoord op de mondiale technologische concurrentiestrijd binnen de retail, laat het bedrijf achter de app weten.


De OK-ap.

"We hebben de afgelopen jaren gewerkt aan één oplossing voor die welbekende overvolle portemonnee, al die verschillende accounts met eigen wachtwoorden en de voortslepende zwarte handel in tickets", zegt Chiel Liezenberg, verantwoordelijk voor het ontwerp van OK. Liezenberg is geen onbekende in de financiële wereld; zo stond hij eerder aan de wieg van iDEAL. "OK is een onafhankelijke, alles-in-een oplossing, die bij elke kassa en webshop op dezelfde manier werkt middels het scannen van een QR- of barcode en het invoeren van een zelfgekozen, 5-cijferige OK-code op je eigen mobiel."

Nieuwe standaard met 100 OK-partners 
OK bereidt een gefaseerde lancering in 2018 voor met 100 grote retailers, merken en ticketshops. CEO Olaf Litjens: "Met onze eerste 100 partners waarborgen we voldoende acceptatiepunten in Nederland en zijn we aanwezig in alle sectoren. Alleen dan creëer je het vliegwiel dat nodig is om mobiel betalen grootschalig van de grond te krijgen, zodat de consument zijn portemonnee écht thuis kan laten. Retailers zijn enthousiast, omdat met de marketing- en salesdiensten van OK optimaal invulling wordt gegeven aan een omni-channel oplossing 'beyond' betalen." 

Betrouwbaar en veilig 
De oprichters van Fox-IT, een van de grootste, gespecialiseerde cyberbeveiligingsbedrijven in Europa, hebben als medeaandeelhouder de beveiliging van OK gecontroleerd. De integratie van OK in de kassasoftware van retailers en de verwerking van de betaaltransacties vindt plaats samen met Intersolve, een partner van OK die als enige partij in Nederland beschikt over een EGI-vergunning van De Nederlandsche Bank. 

Ticketfraude verleden tijd
De OK-app is tevens de oplossing voor ticketfraude, omdat ieder kaartje een unieke koppeling heeft met een OK-account. John Ewbank, ondernemer in de entertainmentindustrie en medeaandeelhouder OK: "Het is echt tijd voor een nieuwe manier van betalen en authenticatie in de wereld van ticketing. Met OK Tickets is fraude onmogelijk, toegang gegarandeerd en de zwarte handel voorgoed verleden tijd." 

Europese oplossing
De ontwikkeling van OK is mogelijk gemaakt door een brede groep Nederlandse investeerders, waar onder andere Reggeborgh en de oprichters van Fox-IT deel van uit maken. Litjens: "Onze investeerders stellen ons in staat onze Europese ambitie te realiseren. We zetten de nieuwe betaalstandaard eerst neer in Nederland, met de ambitie om het Europese antwoord op de innovaties binnen de mondiale retail te zijn."

Voor meer informatie:
OK Betalen 
John M. Keynesplein 36 
1066 EP Amsterdam
Publicatiedatum: