Ahold Delhaize stopt met Bfresh

Ocado gebruikt robots en cloud-technologie

India: Bigbasket tekent overeenkomst met SourceEzy
De Indiase online supermarkt Bigbasket heeft een driejarencontract getekend met SourceEzy Technologies Pvt. Ltd. SourceEzy is een specialist op het gebied van e-procurement software. In de komende drie jaar zal het bedrijf verantwoordelijk zijn voor het leveren van voor 1 miljard rupee (€13 miljoen) aan goederen. Het contract behelst naast het gehele inkoopproces ook kapitaalinvesteringen, bedrijfskosten en dienstverleningen. "We gebruiken de software van SourceEzy om aan interne verzoeken tegemoet te komen, online veilingen uit te voeren en om online bestellingen te plaatsen bij onze leveranciers. De software is erg gebruiksvriendelijk en de ondersteunende service die SourceEzy verleent is uitstekend," aldus V.S. Ramesh, mede-oprichter van BigBasket. (retail.economictimes.indiatimes.com)

Rusland: Spar Kaliningrad opent acht nieuwe winkels
Spar Kaliningrad gaat vier Eurospar-supermarkten en vier Spar Neighbourhood-vestigingen openen in Kaliningrad. Kaliningrad bevindt zich in de meest westelijke regio van Rusland, aan de kust van de Baltische zee tussen Litouwen en Polen. De stad bevindt zich op slechts 30 kilometer van de Poolse grens, wat de reden is waarom de vestigingen meer gericht zijn op West-Europese trends. De nieuwe buurtwinkels zijn gefocust op een breed consumentenprofiel, dat loopt van studenten tot toeristen. Alle vier de buurtwinkels hebben afdelingen voor delicatessen en verse broodproducten. Ook hebben ze sushi in het assortiment. De vier Eurospar-supermarkten zijn meer gericht op lokale consumenten die het liefst in bulk hun boodschappen doen. In deze supermarkten is onder andere sprake van een visafdeling en van food-to-go-producten als ontbijtsmoothies en sandwiches. (esmmagazine.com)

VK: Ocado gebruikt robots en cloud-technologie
De Britse online supermarkt Ocado heeft cloud-technologie en robots geïntroduceerd om bestellingen van consumenten te verwerken. Ocado claimt dat het nu al meer dan 580.000 vaste klanten heeft. Tegen het einde van 2016 begon Ocado vanuit een geautomatiseerd distributiecentrum in Andover in het zuiden van Engeland. "Er vliegen hier duizenden robots rond. Het is onmogelijk voor stafleden om deze ter plekke in de gaten te houden, laat staan dat ze wijs zouden worden uit alle informatie die door de robots wordt geleverd," zegt CTO (chief technology officer) Paul Clarke. "Daarom wordt alle informatie naar de cloud gestuurd, waar we slimme oplossingen bouwen die de informatie kunnen analyseren." Clarke geeft aan dat Ocado de hele wereld wil voorzien van deze geautomatiseerde centra, die bedoeld zijn voor zowel consumenten als business-to-business(B2B)-klanten. (cnbc.com)

VS: Ahold Delhaize stopt met Bfresh 
Ahold Delhaize stopt met de ontwikkeling van het Bfresh-concept. Er zijn nu drie Bfresh-vestigingen in bedrijf in Massachusetts en er waren plannen voor drie locaties in Philadelphia. Ahold Delhaize heeft echter aangegeven deze plannen opnieuw te evalueren. Ook wil het bedrijf de winkels in Massachussets samen met een Eastside Marketplace-vestiging in Providence, Rhode Island heropenen onder het merk Stop & Shop. De Bfresh-locatie in Brighton, Massachusetts wordt samen met de Everything Fresh-winkel in Philadelphia gesloten. Volgens Mark McGowan, directeur van Stop & Shop, worden belangrijke leermomenten van Bfresh en Eastside Marketplace toegepast bij Stop & Shop en andere toekomstige formats. Dit zijn volgens hem onder andere de innovatieve technologie, de focus van het assortiment op gezonde producten en het online klantencontact. (fooddive.com

VS: Bristol Farms introduceert nieuw format
Bristol Farms heeft een nieuwe winkel met een oppervlak van 2.300 vierkante meter geopend in Woodland Hills, California. De nieuwe winkel heeft de vorm van een grote markt, met afzonderlijk gespecialiseerde marktstations. Het assortiment bestaat uit 4.000 natuurlijke en biologische lokale, Europese en exotische producten.(supermarketnews.com

Amazon raadt Australische retailers aan zich voor te bereiden
Amazon.com Inc heeft zijn Australische verkooppunten geadviseerd om zich voor te bereiden op het per 23 november aannemen van bestellingen. Daarmee heeft Amazon voor het eerst duidelijk aangegeven wanneer het bedrijf in Australië van start gaat. De Australische markt heeft veel retailers die bij Amazon geregistreerd staan. Tot nu toe moesten deze verkooppunten bestellingen uit het buitenland over laten komen, omdat Amazon eerder nog geen eigen distributiecentra in Australië had. Dat betekende ook dat Australische consumenten lang op hun bestelling moesten wachten en vaak verzendkosten moesten betalen. Amazon heeft nu echter zijn eerste distributiecentrum in Melbourne opgesteld. De stad bevindt zich aan de oostkust van Australië, waar zo'n vier vijfde van de Australische bevolking zich heeft geconcentreerd. Volgens experts op het gebied van logistiek zal dit ervoor zorgen dat leveringstijden met een tot twee dagen worden versneld. (Reuters)

VS: Walmart installeert afhaaltorens bij 500 vestigingen
Walmart gaat bij meer dan 500 vestigingen zogeheten afhaaltorens installeren. De torens zijn 5 meter hoog en 2,5 meter breed en zijn bedoeld om snel bestelde boodschappen af te geven die eerder door consumenten op de site van Walmart zijn geplaatst. De torens bevinden zich bij de ingang van de Walmart-vestigingen. De torens zijn volgens directielid JP Suarez te vergelijken met een pinautomaat, maar nu voor pakjes. Volgens hem zijn de torens een revolutie met betrekking tot online bestellingen. Klanten kunnen zonder personeel van de torens gebruik maken. Ze hoeven alleen maar een ordernummer of streepjescode in te scannen, die via de smartphone kan worden opgevraagd. Vervolgens verschijnt de bestelling uit de toren. Walmart deed vorig jaar een eerste test met het torenconcept in Bentonville, Arkansas, waar ook het hoofdkwartier van de keten zich bevindt. (businessinsider.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.