Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Iraanse dadelsector loopt geen schade door aardbeving op

Het westen van Iran is wederom getroffen door een aardbeving. Volgens Behnaz Beik van het Iraanse dadelbedrijf Aban Arya Tejarat Gostar is het grensgebied met Irak niet zo belangrijk voor de fruitsector. De aardbeving vond plaats in het westen van het land, terwijl de belangrijkste teeltgebieden zich in het zuidwesten en zuidoosten bevinden. "Ik weet niet hoe het andere sectoren is vergaan maar de dadelsector heeft totaal geen schade opgelopen," vertelt Behnaz. 

Nieuwszender Al Jazeera laat weten dat zich onder de slachtoffers vooral Iraniƫrs bevinden. De Iraanse staatszender IRNA maakte vorige week dinsdag bekend dat de aardbeving aan minimaal 530 mensen het leven heeft gekost en dat 7.817 mensen gewond raakten.


Bron: Al Jazeera

Behnaz vertelt dat Irak een belangrijke exportmarkt voor dadels is. "Er zullen wel gevolgen voor de infrastructuur zijn omdat er schade aan wegen is. We zullen echter de berichten omtrent de huidige situatie af moeten wachten om de verdere ontwikkelingen te kunnen beoordelen," aldus Behnaz. Voor meer informatie:
Behnaz H. Beik
Aban Arya Tejarat Gostar Co. (Iran)
Tel: +98 21 44295748 / 4424998 / 44296124
Fax: +98 21 44296115
Mob: +98 912 3273884
Publicatiedatum: