Vita Souss, in 2005 opgericht in Sebt El Guerdane in Marokko, bestaat uit twee coöperaties met twee pakstations: Zaouia (Zaouia Station) en Agrumicole DIAF (DIAF Station). Deze twee coöperaties samen kunnen tot wel 70.000 ton citrus leveren.

De kwaliteit van hun producten is de belangrijkste prioriteit voor Vita Souss. Om een totale traceerbaarheid te garanderen, die voldoet aan de hoogste distributienormen, zorgt speciaal hiervoor opgeleid personeel voor een complete tracering van het product, helemaal van de kwekerij tot aan de klant.

Vita Souss wordt gekenmerkt door een vastberaden toewijding aan innovatie en onderzoek en het nastreven van kwaliteit, voedselveiligheid, milieuvriendelijkheid en consumentenbescherming.

Teelt - grote diversificatie
Met een oppervlakte van meer dan 3.000 hectare is citrus de hoofdactiviteit van Vita Souss. Om gegarandeerd het grootste deel van het jaar op de markt actief te kunnen zijn, teelt Vita al sinds jaren diverse variëteiten (clementines, mandarijnen, navel- en andere sinaasappels). Momenteel kan Vita actief zijn van begin oktober tot eind mei.

Ontwikkeling
De vraag van de consument heeft ertoe geleid dat Vita nu ook suikermaïs gaat produceren, verpakken en exporteren. Voor de komende jaren wil Vita zich ook toeleggen op andere producten, zoals watermeloenen en druiven.

Certificering en traceerbaarheid
Vita Souss heeft in de loop der jaren een streng systeem voor kwaliteitsbeheer ontwikkeld. Een groot aantal certificaten getuigd van het rigoureuze en serieuze werk op de productielocaties en pakstations. De kwekerijen beschikken over de certificaten GlobalGAP en BSCI & SMETA. De pakstations kunnen de GlobalGAP, BRC, ISO 22.000, IFS, BSCI & SMETA en FOOD DEFENSE-certificaten presenteren.Inspectie en verpakking van producten

Verpakking van het product
De ZAOUIA- en DIAF-stations spelen een prominente rol bij de evaluatie van de producten. Ze zijn uitgerust met de nieuwste technologieën voor het verpakkingsproces en hebben een opslagcapaciteit van 7.000 ton, waardoor de verkoop beter geoptimaliseerd kan worden. Verpakkingen zijn altijd het onderwerp van R&D om te blijven voldoen aan de eisen van de consument en de importerende landen.

Export en marketing
Vita Souss exporteert 32.500 ton citrus volgens een strak programma en werkt momenteel samen met meer dan twintig klanten over de hele wereld. Vita is zeer actief in:
  • Noord-Amerika: zorg voor de levering van bulkgoederen in Canada. Voor de VS is een uitgebreide ontwikkelingsstrategie opgezet
  • Verenigd Koninkrijk: de Groep levert aan de grootste merken van Groot-Brittannië
  • Rusland: een markt die steeds veeleisender wordt
  • Europese Unie: hier vindt een grote comeback plaats
  • Afrika en de Golfstaten: markten in ontwikkeling

Sociaal engagement
Gezien het belang van openheid in hun sociale omgeving, heeft Vita in 2014 de Zaouia Development and Cooperation Foundation (FOZADEC) opgericht. Het doel van deze stichting is om een bijdrage te leveren aan het welzijn van de samenleving. Sinds de oprichting is FOZADEC werkzaam op vijf gebieden:
  • Onderwijs: de "Ecole Ajyal Zaouia" biedt voorschoolse educatie aan kinderen in de regio
  • Gezondheid: de "Association against Diabetes, Renal Failure and Eye Disease" voorziet in medische zorg en informatiedagen
  • Sport: De sportclub "Ajyal El Guerdane" is opgezet
  • Sociale activiteiten: verstrekken van donaties en subsidies voor de activiteiten van andere verenigingen met dezelfde sociale achtergrond
  • Milieu: via "bescherming gezondheid en milieu" worden maatregelen genomen op het gebied van milieubescherming

Vita Souss wordt in Europa vertegenwoordigd door Vita Suisse GmbH te Baar in Zwitserland.


Voor meer informatie:
Vita Suisse GmbH
Web: www.vita-suisse.com
E-mail: info@vita-suisse.com
Telefoon: 0041 78 735 77 12

Verkoop Nederland
Direct Source International
Keizersdijk 28
3291 CE Strijen
The Netherlands
+31 78 674 91 93
www.direct-source.nl