Deense Salling Funds neemt Dansk Supermarked over

India: Flipkart begint online supermarkt
Een van de grootste Indiase e-commercebedrijven, Flipkart, is een online supermarkt begonnen. De online dienst is via een app beschikbaar voor consumenten in de regio van Bengaluru. Bij bestellingen moet een minimum bedrag bereikt worden van INR 500 (€6,57) en wordt er bij bestellingen boven INR 1.000 (€13,31) gratis bezorgd. (igd)

Denemarken: Salling Funds neemt heel Dansk Supermarked over
Voor het begin van het nieuwe jaar krijgt Salling Funds de laatste 19% aan aandelen in handen van Dansk Supermarked. De overname kost €5,53 miljard. De aandelen waren eerst in handen van het conglomeraat A.P. Møller. Salling Funds bestaat onder andere uit de bedrijven Merchant Herman Sallings Fund en Merchant Ferdinand Sallings Mindefond. (fodevarewatch.dk)

X5 Retail Group opent kantoor in Hong Kong
De Russische X5 Retail Group heeft in Hong Kong zijn eerste handelskantoor in het buitenland geopend. X5 overweegt om ook soortgelijke kantoren te openen in Centraal-Azië en Zuid-Amerika. X5 is als een van de grootste Russische retailbedrijven verantwoordelijk voor de buurtwinkels onder het merk Pyaterochka brand, supermarkten van de Perekrestok-keten, de Karusel-hypermarkten en Express-Retail-vestigingen die onder verschillende merknamen zijn geopend. (tass.com)

Italië: Eurospin opent 50 nieuwe winkels in 2017
De Italiaanse discountketen Eurospin heeft in 2017 zijn doelstelling behaald om 50 nieuwe filialen te openen. CEO Romano Mion vertelde aan het nieuwsblad Il Sole 24 Ore dat de groei van dit jaar de verwachtingen heeft overtroffen. Volgens hem heeft Eurospin als prioriteit om nieuwe vestigingen te blijven openen, die worden beheerd door partners. Verder heeft Mion bij nieuwe vestigingen in verband met de logistiek de voorkeur voor Europa tegenover de VS, hoewel hij verder niets bekend maakte over concrete nieuwe uitbreidingsplannen. Elke nieuwe vestiging van Eurospin zal naar verwachting binnen het eerste jaar een gelijke omzet draaien, waarbij de omzet compenseert voor de bouwkosten van elke vestiging. (esmmagazine.com

VS: Costco opent groothandel in Frankrijk
Het Amerikaanse Costco Wholesale Corp. heeft ten zuiden van Parijs een groothandelsvestiging geopend. De vestiging bevindt zich in de voorstad Villebon-sur-Yvette tussen Orly Airport en Ecole Polytechnique. Costco opende eerder al vestigingen in Azië en het Verenigd Koninkrijk. (Bloomberg)

VS: Ahold Delhaize heeft sterk derde kwartaal
Ahold Delhaize, dat in de VS een sterke aanwezigheid aan de oostkust heeft, heeft de verwachtingen van het derde kwartaal overtroffen. De kostenbesparingen na de fusie met Delhaize in 2016 vielen hoger uit dan verwacht en de retailgroep behaalde meer marktaandeel in de VS. Wegens de zwakkere dollarkoers meldde Ahold Delhaize over het afgelopen kwartaal een daling in omzet van 1,1% tot €15,1 miljard. De netto winst steeg jaar op jaar echter van €235 miljoen tot €362 miljoen. (Reuters)

Amazon sluit Britse Whole Foods-vestigingen
Twee maanden nadat Amazon Whole Foods heeft overgenomen gaat de e-commercegigant twee Britse Whole Foods-vestigingen sluiten. De te sluiten winkels bevinden zich in Cheltenham, Gloucestershire en Giffnock, East Renfrewshire. Er zijn daarna nog zeven Britse filialen over, die allemaal in Londen zijn gevestigd. (telegraph.co.uk)

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven