Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Chili exporteert dit jaar grotere volumes

Prima maten Mexicaanse citroenen dankzij goed weer

In Mexico worden grote volumes citroenen in goede maten geoogst dankzij de gunstige weersomstandigheden in de belangrijkste teeltgebieden. Leveranciers hebben voldoende volumes in kunnen kopen en niet elders hoeven zoeken om de vraag te kunnen dekken. 

"We hebben veel Eureka citroenen uit onze Mexicaanse teeltgebieden binnengekregen dit seizoen," vertelt George Uribe van Vision Produce. We zijn dit jaar ons seizoen al in juni begonnen en we verzenden nog steeds vanaf daar. Tegen de Kerst zullen we onze aanvoer beëindigen. Vanaf december tot en met april ontvangen we weer citroenen uit Spanje." Goede maten
Het weer in de Mexicaanse teeltgebieden was optimaal wat geresulteerd heeft in consistente, goede maten. Nu het seizoen zijn einde nadert, worden er meer grote maten verwacht vanwege de toegenomen neerslag maar dit is gebruikelijk aan het einde van het seizoen. 

"Tot een ongeveer een maand geleden waren de weersomstandigheden ideaal waardoor we verzekerd waren van stabiele volumes," merkt Uribe op. "De maten zijn optimaal in de categorie van 140. In oktober is er veel neerslag gevallen. Hierdoor zijn de maten groter en deze trend zit zich voort naarmate we het einde van het seizoen naderen."

Markt reageert op grote volumes
Gezien de grote aanvoer waren de prijzen vanaf het begin van het seizoen laag. Dit is ook ten dele het gevolg van de buitengewoon grote zendingen uit Chili eerder in het seizoen, wat betekent dat Mexico het seizoen met lagere prijzen begon. De prijzen zijn gestegen en zullen in november en december stabiel blijven. 

"Bij aanvang van het Mexicaanse seizoen kwamen er nog steeds grote volumes uit Chili binnen," legt Uribe uit. "Normaal komen er wekelijks 50 ladingen vanuit Chili de Verenigde Staten binnen maar dit seizoen waren dat er wel 160 tot 170. De Europese markt was uitdagend voor Chileense citroenen vanwege de uitstekende groeiomstandigheden in landen als Spanje waar de citroenenoogst enorm is. Het Chileense seizoen verliep daardoor minder rooskleurig en veel fruit belandde in de Verenigde Staten. De prijzen voor de vroege volumes uit Mexico hadden het moeilijk maar zijn de laatste weken gestegen. De prijzen voor CNC-maten liggen rond de €22 en die van Choice rond de €17. We verwachten dat dit tot het einde van het seizoen zo zal blijven. Op de langere termijn zullen de volumes uit Mexico groeien omdat het areaal groeit in de regio's Veracruz en Michoacán. Dit zijn jongere teeltgebieden dan de bekende Tamaulipas regio."


Voor meer informatie:
George Uribe
Vision Produce
Tel: 201-968-1190
Publicatiedatum: