Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: Spaanse citroenen domineren de markt

In Duitsland komen veel exoten en citrus op dit moment in het seizoen al van overzee. Wat betreft citroenen staan de Europese producten echter nog aan kop. Vooral de Spaanse en Turkse citroenen vervolledigen het productpalet in Duitsland. Overzeese producten uit Zuid-Amerika en Zuid-Afrika duiken momenteel nauwelijks op, blijkt uit de wekelijkse marktobservatie van de 'Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung' (BLE).

Bij importbedrijf Mario Andretta & Co, die haar hoofdvestiging in München heeft, bestaat de afzet momenteel grotendeels uit Spaanse Priofiore en Turkse Interdonato citroenen, aldus verkoopleider Reinfried Ernst. "We verkopen in totaal circa twee tot drie pallets per week. De prijzen liggen momenteel op 7,50 euro per kistje van 6 kg (45 stuks) voor de Spaanse waren en 9 euro per kistje van 9 kg (45 stuks) voor Turkse waren. De kwaliteit is overwegend voldoende, hoewel de Spaanse citroenen een hoger sapgehalte hebben." Het bedrijf uit Bayern is inmiddels al gestopt met de import van overzee. Ernst: "Ons overzeeseizoen begint in juni en loopt tot hooguit september.

Overzee
Voor Werder Frucht hoort de citroen niet tot één van haar hoofdproducten. Citroenen horen hier echter wel tot het standaardaanbod voor de gastronomie en kleine handelaren in de deelstaat Brandenburg. "De prijzen liggen momenteel op 7 euro per kistje, dat wil zeggen 0,20 euro per stuk. Deze prijs is bijna hetzelfde als in de afgelopen jaren'', aldus directeur Stefan Taubert. De citroenen van de gastronomie-leverancier worden momenteel alleen nog uit Spanje geïmporteerd. "Onze producten van overzee komen uit Argentinië. Het is echter moeilijk te zeggen wanneer we dit seizoen precies beginnen met producten afnemen uit Argentinië."

Verdere informatie:
Mario Andretta & Co. Fruchthandelsgesellschaft m.b.H.
Thalkirchner Straße 81 
81371 München
Tel: 089-72615-0
Publicatiedatum: