Het citrusseizoen in Valencia komt steeds verder op gang en de sector verwacht de komende dagen een goede markt omdat in landen in Midden- en Noord-Europa de temperaturen gaan dalen. "We beginnen te merken dat de vraag aantrekt nu het weer kouder wordt in grote delen van Europa. Volgens de weersverwachting staat onze deze week een goede omzet te wachten," vertelt Abel Alarcón, directeur van Brio Fruits. 

Ook komen de eerste Clemenules van het seizoen binnenkort weer op de markt, waarvan de oogst in de regio Valencia dit seizoen naar verwachting 35% kleiner zal zijn dan voorgaand seizoen. Volgens Abel Alarcón zorgt de komst van Clemenules, het meest geteelde ras in Valencia, meestal voor een overvloedige aanvoer waardoor de prijzen instorten omdat veel coöperaties wanhopig proberen hun citrus te verkopen. "Dit jaar hopen we op een meer ordelijke aanvoer omdat er kleinere volumes beschikbaar zijn en er geen aanleiding is voor lage prijzen. Dit is een jaar waarin we de prijzen moeten verdedigen, met name omdat we over meer grotere maten beschikken dan vorig seizoen."

Brio Fruits levert ook clementines met blad. "Op dit moment sluiten we het seizoen af met Oronules en over een dag of tien zullen we beginnen met de verkoop van het ras Fina met blad." 

Het in Real de Gandía gevestigde bedrijf heeft het merk Boliche geïntroduceerd voor zijn premium citrus. "Dankzij onze investeringen in nieuwe accurate, automatische sorteerapparatuur kunnen we meer categorieën aanbieden," legt Alarcón uit. Overlap Spaanse Navelina en Zuid-Afrikaanse sinaasappelen
De eerste Navelina's uit Valencia zijn alweer beschikbaar met een Brix van ruim 12 graden, en deze worden goed ontvangen op de markt,"legt Alarcón uit. 

Momenteel zijn er nog steeds Zuid-Afrikaanse sinaasappelen op de markt en volgens Alarcón zal dit de afzet van de nieuwe Spaanse oogst belemmeren. "Het is prima dat Europese retailers buiten het seizoen citrus uit overzeese bestemmingen importeren maar ik denk dat ze lokale producten toch voorrang moeten geven zodra deze beschikbaar zijn," aldus Alarcón.

Voor meer informatie:
Abel Alarcón
Agrios Selectos S.L. (Brio Fruits)
T: +34 962 868 000
brio@brio.es
www.brio.es