Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Marokko produceerde minder dadels

Dit jaar produceerde Marokko maar 112.000 ton dadels ten opzichte van de recordoogst van 128.000 ton in 2016. De kleinere oogst kan toegeschreven worden aan de geringe neerslaghoeveelheden in de teeltgebieden. Marokko beschikt over een dadelareaal van 50.000 hectare, waarmee het land de zevende grootste dadelproducent wereldwijd is en op de derde plaats komt in Noordwest-Afrika. Als onderdeel van een herstelproject voor de Marokkaanse dadelsector zullen tot 2020 nog eens 3 miljoen dadelpalmen extra aangeplant worden. 

In Marokko bedraagt de gemiddelde jaarlijkse dadelconsumptie per hoofd van de bevolking 3,25 kilo, wat erg hoog is in vergelijking tot de dadelconsumptie in Europese landen. In Frankrijk bedraagt de gemiddelde consumptie bijvoorbeeld 300 gram per persoon. Toch is Marokko een kleinere dadelproducent dan haar buurlanden. Algerije heeft 12% van de wereldwijde marktaandeel, TunesiĆ« 3% en Egypte is 's werelds marktleider met een aandeel van 19%. Publicatiedatum: