Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fairtrade Week van 28 oktober tot en met 5 november

"Fairtrade bananen afgelopen jaar met 5% gegroeid"

Het afgelopen jaar steeg de wereldwijde verkoopwaarde van alle Fairtrade producten naar 7,88 miljard euro. Daarvan groeide de verkoop van bananen met 5 procent. Door de internationale verkoop van Fairtrade gecertificeerde producten ontvingen de telersorganisaties 150 miljoen euro extra aan Fairtrade premie. Deze premie investeren coöperaties en comités van arbeiders onder andere in productiviteit, gezondheidszorg, onderwijs, huisvesting en trainingen op het gebied van klimaatverandering.


De Fairtrade Week is dit jaar van 28 oktober tot en met 5 november.

Fairtrade Week
Ruim 5000 winkels, waaronder supermarkten, natuurvoedingswinkels en Wereldwinkels, doen daarnaast mee aan de landelijke Fairtrade Week. Nederland telt meer dan 4000 Fairtrade gecertificeerde producten die tijdens de Fairtrade Week, van 28 oktober tot en met 5 november, extra worden uitgelicht op de winkelvloer met speciale acties en aanbiedingen.

Deelnemende supermarkten en winkels
Aan de najaarseditie van de Fairtrade Week 2017 doen de volgende supermarkten en winkels mee: Action, Albert Heijn, Aldi, Boni, Boon's Markt, Coop, Deen, Dekamarkt, Dirk, Ekoplaza, Emté, Hema, Hoogvliet, Jan Linders, Jumbo, Lidl, MCD, Plus, Poiesz Supermarkten, Spar, Vomar en de Wereldwinkel. Een overzicht van de acties en aanbiedingen tijdens de Fairtrade Week staan gebundeld in de Fairtrade Week folder die huis aan huis verspreid wordt. 
Publicatiedatum: