Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Steven Ceccarelli, Farm Fresh Produce

"GlobalGAP GRASP helpt om sociale onderwerpen aan te pakken"

"Het is gebruikelijk in de sector om te zeggen dat je de hoogste kwaliteitsstandaard hebt of een innovatieve aanpak," aldus Steven Ceccarelli, eigenaar en directeur van Farm Fresh Produce. "Kwaliteit is redelijk makkelijk te meten, te bewijzen. Een zoete aardappel moet goed smaken en er goed uitzien. De historie van de verzendingen reflecteren dat."

Innovatie moet bewezen worden, betoogt hij. "Het is een reis, niet een bestemming. Je kunt niet blijven rusten bij een resultaat van jaren geleden. Er zijn eindeloos veel manieren om het product, proces of klantervaring te verbeteren. Volledige naleving van GlobalGAP GRASP is slechts een van de manieren waarop we innovatief zijn." Dat het bedrijf volledig voldoet aan de normen van GRASP bleek na een audit. GRASP omvat het sociale aspect van GlobalGAP, waaronder onderwerpen als veiligheid en gezondheid van werknemers. Werkuren, salaris, gedwongen arbeid en discriminatie zijn een paar punten waar GRASP op let.

Voor Farm Fresh Produce heeft dit betrekking op de teelt, oogst en verpakken van zoete aardappelen. "Het helpt ons om belangrijke sociale onderwerpen aan te pakken en bewustzijn te creƫren. Door de audit leerden we dat dit niet een module is van slagen of falen. Het vertelt je of je voldoet aan nationale/internationale regelgeving met betrekking tot arbeid en hoe je het bedrijf kunt verbeteren om aan verwachtingen van de markt met betrekking tot sociale aspecten."

Elk teeltbedrijf is geƫvalueerd omdat elk bedrijf "unieke kwaliteiten" heeft. "Na de audit moet je documentatie en procedures bijhouden rond het management van personeel." Op basis van die gegevens wordt een beoordeling gemaakt.

Steven betoogt dat de beoordeling goed past bij het bedrijf. Hij noemt als voorbeeld dat het bedrijf meer dan het minimumloon betaalt, omdat "een positief werkklimaat gunstige effecten heeft op de kwaliteit en productiviteit."

"GlobalGAP feliciteert Farm Fresh Produce met deze stap binnen de zoete aardappelsector in de VS. We geloven dat een enkele audit voor voedselveiligheid en sociale aspecten een effectieve manier is voor bedrijven om hun klanten te verzekeren van hun verantwoorde aanpak," aldus Roberta Anderson, Executive Vice President van GlobalGAP Noord-Amerika.

Meer informatie:
Steven Ceccarelli
Farm Fresh Produce Inc.
Tel: +1 (910) 920-9871
steven@farm-fresh-produce.com
www.farm-fresh-produce.com
Publicatiedatum: