Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dansk Supermarked opent 60 Netto-vestigingen

Concurrentie voor Amazon voor overname Whole Foods

Mercadona registreert merken in Portugal
De Spaanse retailer Mercadona is begonnen om een aantal van zijn handelsmerken vast te leggen in Portugal. De keten is van plan om volgend jaar zijn eerste vestigingen in Portugal te openen. In mei en juni maakte het Portugese bulletin voor industriële eigendomsrechten bekend dat er drie handelsmerken zijn vastgelegd. Een van deze handelsmerken is de afkorting SPB, dat staat foor "Sempre Preços Baixos" ("elke dag lage prijzen"). (esmmagazine.com)

Dansk Supermarked opent 60 Netto-vestigingen

De Deense keten Dansk Supermarked is van plan om in de komende maanden 60 nieuwe Netto-vestigingen te openen. Het bedrijf wil hiervoor 900 nieuwe medewerkers aannemen. Eerder deze maand maakte Dansk Supermarked bekend dat er 81 voormalige Kiwi-vestigingen worden overgenomen van Dagrofa. Ongeveer de helft van deze vestigingen wordt gerenoveerd tot Netto-locatie. (esmmagazine.com)

Aldi onthult plannen voor uitbreiding in Australië

Aldi is van plan om zijn winkelnetwerk aan de Australische oostkust, Zuid-Australië en West-Australië uit te breiden. Het huidige netwerk bestaat uit 473 vestigingen. (theshout.com.au)



Singapore: Southeastern Grocers-baas wordt CEO van Dairy Farm
Het in Singapore gevestigde Dairy Farm International Holdings Limited gaat een nieuwe CEO aannemen. Na vijf jaar dienst wordt de huidige CEO Graham Allen vervangen door Ian McLeod. McLeod is voorheen directeur geweest bij de Amerikaanse keten Southeastern Grocers. Allen stapt in augustus op, terwijl McLeod vanaf september aan de slag zal gaan. Dairy Farm is onder andere verantwoordelijk voor de ketens Cold Storage, 7-Eleven en Giant. (businesstimes.com.sg)

Aldi verkrijgt AU$2 mld aan vastgoed
Aldi heeft in Australië een portfolio aan vastgoed verkregen met een waarde van AU$2 miljard (€1,35 miljard). Hierdoor heeft Aldi zowel huurzekerheid als een sterk bedrijfskapitaal in handen. Sinds de keten in 2001 zijn eerste vestiging in Australië opende, heeft Aldi zijn hand weten te leggen op 365 verschillende locaties. Het bedrijf is nu bezig om meerdere locaties te verkrijgen in de voorsteden van Melbourne en Sydney. (smh.com.au)

Eroski breidt campagnes voor duurzaamheid en gezondheid uit
De Spaanse retailer Eroski gaat zijn concept Contigo verder uitbreiden. Met de campagnes van Contigo wil de keten zorgen voor een duurzaam en gezond voedingspatroon bij zijn consumenten. (esmmagazine.com)

Konzum sluit 100 winkels in Kroatië
De Kroatische supermarktketen Konzum gaat tussen de 80 en 100 vestigingen sluiten in de thuismarkt. Een vooralsnog onbekend aantal werknemers wordt ontslagen. Het nieuws werd bekendgemaakt door de voorzitter van de raad van bestuur, Slavko Ledić, tijdens overleg met Antom Ramljak, de buitengewoon commissaris voor het moederbedrijf van Konzum, Agrokor. (esmmagazine.com)

Jumbo begint leveringsdienst met zorgaanbieder
De Nederlandse keten Jumbo is een partnerschap aangegaan met de zorgaanbieder Intrakoop. Jumbo gaat via Intrakoop producten leveren aan zorginstellingen in Nederland. Door de overeenkomst kunnen 600 zorginstellingen die onder Intrakoop vallen online producten bestellen voor hun cliënten. Als de bestelling eenmaal is geplaatst, wordt deze direct bij de keuken van de betreffende zorginstelling afgeleverd. (esmmagazine.com)

Italië: Conad heeft omzettoename van 1,6%
De Italiaanse coöperatie Conad had in 2016 een jaaromzet van €12,4 miljard. Jaar op jaar is dat een toename van €230 miljoen, oftewel 1,6%. Het bedrijf had Italië een toename in marktaandeel van 11,95%. Conad-CEO Francesco Pugliese gaf aan dat het bedrijf een sterk investeringsplan heeft opgezet voor bovengemiddelde groei in de markt en dat Conad zich gaat focussen op nog sterkere relaties met de consument. (esmmagazine.com)

Qatar: Hypermarkten goed bevoorraad voor einde Ramadan
De grote hypermarkten van Qatar waren goed bevoorraad voor de viering van Eid-Al-Fits op afgelopen zondag. Volgens woordvoerders van de hypermarkten was er een breed assortiment aan producten voor handen, dat afkomstig was van "alternatieve" leveranciers in zowel binnen- als buitenland. De hypermarktketen LuLu had een speciale vlucht met 65 ton aan groente en fruit over laten komen uit Kochi, aldus de regionale manager van LuLu voor Qatar, Shanavas PM. (gulf-times.com)

Duitsland: Metro-advocaat zeker van toestemming voor splitsing 
Een advocaat die Metro vertegenwoordigt gaf aan dat hij er vrij zeker van is dat de Duitse keten toestemming krijgt om zich in twee verschillende bedrijven op te splitsen. De plannen zijn onderwerp van een rechtszaak, die is aangespannen door aandeelhouders die het niet eens zijn met de splitsing. (Reuters)

Analist: Kroger moet ook gaan bieden op Whole Foods
Kroger zou ook een bod uit moeten brengen op Whole Foods, aldus analist Andrew Wolf van Loop Capital. Een overeenkomst tot overname zou voor Kroger financieel haalbaar zijn en zou de keten veruit de grootste biologische retailer van de VS maken, aldus Wolf. (fooddive.com)

VS: FreshDirect is doelwit voor overname
De online thuisbezorgdienst FreshDirect is volgens de New York Post steeds aantrekkelijker geworden voor overname. FreshDirect is werkzaam in New York, Washington D.C., Philadelphia en delen van Delaware. Er zijn verschillende supermarktketens die FreshDirect hebben benaderd voor een mogelijke overname. De online supermarkt heeft echter altijd de voorkeur gegeven zichzelf uit te breiden in plaats van zich over te laten nemen. Nu Amazon mogelijk Whole Foods in handen gaat krijgen, zou deze houding van FreshDirect misschien kunnen veranderen. (fooddive.com)

Concurrentie voor Amazon voor overname Whole Foods

Walmart kan mogelijk een tegenbod doen op Whole Foods Market, aldus analisten van JPMorgan. De aandelen van Whole Foods stegen in koerswaarde tot boven de prijs van $42 (€37,59) die Amazon eerder deze maand heeft aangeboden. De analisten van JPMorgan denken dat Walmart mogelijk interesse in Whole Foods heeft wegens de relatief meer vermogende consumenten die Whole Foods aantrekt. Ook heeft Whole Foods een sterk merk. Verder is het voor Walmart interessant om concurrent Amazon tegen te werken. Walmart bevindt zich volgens de analisten in een sterkere positie om Whole Foods over te nemen dan andere retailketens als Kroger, Costco of Target. (usatoday.com)

VS: Marsh-overname goedgekeurd
Rechter Brendan Shannon van de Amerikaanse faillissementsrechtbank van Delaware heeft onlangs de overname goedgekeurd van 15 Marsh-vestigingen door Fresh Encounter. Door de overname krijgt het in Ohio gevestigde Fresh Encounter de beschikking over de lease-contracten en de inventaris van de betreffende vestigingen. De overname kostte US$7,8 miljoen (€6,98 miljoen). Eerder werd de overname door Kroger van 11 March-vestigingen exclusief inventaris goedgekeurd, waarbij $16 miljoen (€14,32 miljoen) werd betaald. De 18 vestigingen van de failliete Marsh-keten die bij de executieveiling niet konden worden verkocht, worden per 20 juli gesloten. (supermarketnews.com)
Publicatiedatum: