Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Costco verlaagt prijzen in IJsland

Finse retailsector plust 3,8%

Costco verlaagt prijzen in IJsland
Het Amerikaanse Costco heeft nu al van een aantal producten zijn prijzen verlaagd, nadat onlangs in de omgeving van Reykjavik de eerste IJslandse vestiging van de keten werd geopend. Verschillende IJslandse supermarkten hebben na de opening van de Costco-vestiging hun prijzen verlaagd om de concurrentie aan te kunnen gaan. Volgens de directeur van Costco in IJsland moet de keten goed op zijn tellen passen om zoals beloofd de laagste prijzen van het land te hanteren. "Als we daarvoor onze prijzen moeten verlagen, dan doen we dat," zei hij op mbl.is. (icelandmonitor.mbl.is)

Mercadona stroomlijnt leveringsketen
De Spaanse keten Mercadona heeft een nieuwe efficiënte supermarkt geopend in Madrid. Het nieuwe concept verbruikt 40% minder energie dan een traditionele winkel. Verder maakt de winkel gebruik van een sinaasappelpers voor vers sinaassappelsap en zijn de gangpaden voor groente en fruit breder gemaakt. Ook maken de stafleden van de nieuwe vestiging gebruik van een volledig geïntegreerd systeem, dat de leveringsketen moet stroomlijnen. Via het systeem is op elk gewenst moment informatie over specifieke afdelingen van de vestiging beschikbaar. (esmmagazine.com)

Ahold Delhaize overweegt hoofdkantoor in VS
Volgens Ahold Delhaize CEO Dick Boer is het heel goed mogelijk dat het bedrijf zijn hoofdkantoor op een gegeven moment naar de VS zal verhuizen. Volgens Boer zou de verhuizing een slimme keus zijn, omdat op dit moment twee derde van alle omzet van de retailgroep in de VS wordt gegenereerd. "We hebben nu al een aantal van onze belangrijkste mensen in de VS zitten, maar we zijn nog steeds in wezen een Nederlands/Belgische groep met een sterke basis in deze twee landen. Als we echter naar onze holding-structuur kijken, ligt het meer voor de hand om in Nederland te blijven," aldus Boer. (retaildetail.eu)

Fnac Darty CEO mogelijk benoemd tot Carrefour-baas
De huiduge CEO van de Franse media-retailer Fnac Darty, Alexandre Bompard, wordt genoemd als de meest waarschijnlijke opvolger van Carrefour-CEO Georges Plassat. Bompard stond aan het roer bij de overname van Fnac door de concurrent Darty. Verder heeft Bompard een initiatief bij zijn bedrijf ingezet, waarmee met 2018 zo'n €130 miljoen aan kosten moeten zijn bespaard. (esmmagazine.com)

Finse retailsector heeft in april 3,8% meer omzet
De Finse retailomzet voor de maand april wordt geschat op €1,42 miljard, wat jaar op jaar een toename is van 3,8%. Dat meldt de Finse branchevereniging Päivittäistavarakauppa. De omzet nam met 6,4% het meest toe bij hypermarkten, terwijl grote en kleinere supermarkten een omzetstijging zagen van respectievelijk 4,8% en 4%. Over het algemeen is de supermarktomzet in 2017 tot nu toe jaar op jaar gestegen. In de periode van januari tot april nam de omzet toe met 1,1%. (esmmagazine.com)

Simply Etruria heeft omzet van €211 mln in 2016
De Italiaanse lokale retailer Simply Etruria had in 2016 een omzet van meer dan €211 miljoen. Jaar op jaar is dat een overname van 1%. De netto winst voor deze periode bedroeg €3 miljoen. Simply Etruria heeft verder in 2016 uitgebreid door een nieuw distributiecentrum te openen. (esmmagazine.com)

Italië: Conad Adriatico heeft omzettoename van 4,8%
De Italiaanse lokale retailer Conad Adriatico had over 2016 jaar op jaar een toename in omzet van 4,8%. De omzet kwam daarmee neer op €1 miljard. Op dit moment heeft Conad Adriatico 377 vestigingen met een totale gecombineerde winkelruimte van 230.698 vierkante meter. Hieronder vallen onder andere 6 Conad Ipermercato-vestigingen, 4 Conad Superstores, 143 Conad-winkels, 119 Conad City-locaties, 34 Margherita Conad-vestigingen, 49 Todis-winkels, 19 L'Alimentare-winkels, twee pompstations en een PetStore
Klik hier om meer te lezen op esmmagazine.com.

Agrokor verwacht nieuwe lening
De Kroatische retailgroep Agrokor, die momenteel in zware financiële moeilijkheden zit, verwacht binnenkort overleg af te ronden voor een nieuwe lening. "Binnenkort kunnen we concrete cijfers en de namen van de nieuwe crediteuren geven, waaronder zich zowel lokale als buitenlandse banken zullen bevinden," zegt Ante Ramljak, die door de overheid als crisismanager is aangesteld. (Reuters)

Kenia: onderzoek naar supermarktprijzen
Rond 30 juni worden de resultaten van een onderzoek vrijgegeven, dat is gehouden in opdracht van de Keniaanse mededingingsautoriteit. In het onderzoek wordt gekeken naar de prijsstrategieën van Keniaanse supermarktketens. De aanleiding van het onderzoek was het toenemende aantal klachten over prijsmanipulatie, waardoor consumenten werden misleid en daardoor teveel hebben moeten betalen voor hun boodschappen. (nation.co.ke)

Singapore: meer kwartaalwinst voor Metro
De retailgroep Metro Holdings meldde over het afgelopen kwartaal een stijging in netto winst vanS$34,2 miljoen (€22,1 miljoen). In dezelfde periode vorig jaar bedroeg de netto winst nog S$1,2 miljoen (€770.000). (straitstimes.com)

Publicatiedatum: