Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Waitrose verkoopt lokale asperges in Schotland

Waitrose maakte bekend dat ze de eerste nationale supermarkt zullen worden die asperges uit Schotland in de winkels gaan verkopen. 

De eerste aspergeoogst die verkocht gaat worden, is geteeld door James Brunton uit Angus. Zijn familie teelt in die regio al drie generaties lang aardappelen. De supermarkt beweert dat het de eerste keer is dat groenten op grote schaal commercieel worden geteeld voor de supermarkten in Schotland. 

Michael Jarvis van Scotty Brand heeft een samenwerking opgezet tussen de Brunton familie en Waitrose. Jarvis: "We zijn blij dat we Waitrose en Brunton bij elkaar hebben gebracht om de asperges van de Brunton familie in de winkels te verkopen. Het is een heerlijke en voedzame groente voor ons assortiment."

Gary Grace, koper bij Waitrose: "De teelt van Schotse asperges is met liefde gedaan. Elke asperge is met de hand geoogst wanneer de juiste hoogte is bereikt. We zijn erg opgetogen over de samenwerking met Scotty Brand. Dit bedrijf heeft het voor James Brunton mogelijk gemaakt om de Schotse klanten te voorzien van Schotse asperges."


Publicatiedatum: