Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Invallen Zuid-Afrika vanwege verdenking prijsafspraken

In het Zuid-Afrikaanse Johannesburg zijn donderdag negen versmarkten overvallen door de mededingingsautoriteit na verdenkingen van vermeende prijsafspraken. De invallen vonden plaats in de Tshwane-markt in Pretoria en de Joburg-markt in Johannesburg.

Volgens de autoriteit worden tussenpersonen verdacht van betrokkenheid bij een kartel. De autoriteit gelooft dat de tussenpersonen betrokken waren bij prijsonderbiedingen. Ze zouden bepaalde periodes van een handelsdag ver onder de marktprijs hebben gezeten en hebben samengespannen door de prijzen ongelofelijk te verlagen totdat kleinere markten door hun voorraad heen raakten. De prijzen rezen dan de pan uit, waarmee ze profiteerden van de toegenomen vraag.

"De autoriteiten houdt zich bezig met de prevalentie van samenspanningen in de voedingssector aangezien hogere prijzen van deze producten de meest kwetsbare huishoudens treffen", aldus commissaris Tembinkosi Bonakele. "De armen besteden een onevenredig groot percentage van hun inkomen aan voeding."
Publicatiedatum: