Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tilburg krijgt ‘grootste Poolse supermarkt’

Poolse ondernemers gaan naar eigen zeggen in Tilburg de grootste Poolse supermarkt van Nederland vestigen. De winkel zal begin maart de deuren openen, zegt ondernemer Kamil Zapalski tegen Brabants Dagblad. Het gaat om een 800 vierkante meter grote supermarkt. Het is niet de eerste winkel voor ondernemer Zapalski. Hij heeft al een 500 vierkante meter grote winkel in Helmond.



Formulenaam wordt Zapolski
De ondernemer komt uit een familie die ook elders actief is met supermarkten, zo vertelt hij aan de krant. 'Ik heb me op de Nederlandse markt toegelegd, terwijl mijn zakenpartner bijvoorbeeld in Engeland bezig is.' De winkel in Tilburg gaat onder de formulenaam Zapolski opereren, dezelfde naam als in Helmond. Het volledige assortiment wordt rechtstreeks uit Polen geïmporteerd. Qua prijsniveau gaat de winkel onder de bestaande Poolse winkels in de stad zitten met een groter assortiment.

Kwaliteit iets hoger dan bij Nederlandse supermarkten
De ondernemer rekent op de klandizie van de 'paar duizend' Polen die in Tilburg en omgeving wonen, maar hij rekent ook op de toestroom van Nederlandse klanten. Het personeel zal dan ook tweetalig zijn. Volgens hem is de supermarkt voor Nederlanders erg aantrekkelijk. 'Niet alleen voor de prijs, maar ook voor de kwaliteit van de producten. Die ligt iets hoger dan bij de Nederlandse supermarkten. In Helmond winkelen er daarom veel Nederlanders.'

Publicatiedatum: