Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groenteman Herman Westerveld overleden bij het opbouwen van de markt

Totaal onverwacht is dinsdagmorgen bij het opbouwen van de weekmarkt groenteman Herman Westerveld uit Enschede overleden. AED-vrijwilligers zijn opgeroepen voor reanimatie, maar de Enschedese ondernemer kon niet worden gered. Op de plek van Westervelds kraam werd in een lege kraam de naam van de groenteman vermeld met de datum 20-12-2016 van diens overlijden. Naasten legden bloemen en marktcollega's staken een kaars aan ter nagedachtenis.

Westerveld stond vanaf zijn veertiende op de markt. Hij stond onder meer in Eibergen, Borne, Almelo, Beltrum, Losser, Ruurlo. In Enschede had de ondernemer van 1983 tot 1993 een eigen winkel. "Maar de markt is vrijer en mooier", vertelde Westerveld ooit tegen de Week van Borne."Bij de winkel ben je van 8.00 tot 18.00 aanwezig. En of je nou één of honderd klanten hebt, je staat er de hele dag. Op de markt zijn we er van 7.30 tot 12.30 uur, daarna is het klaar. Op de markt werkt het wat gemakkelijker. Ik ben een echte markthandelaar, het is mijn roeping, denk ik.""Vol ongeloof waren wij dinsdagochtend jl. na het bericht dat Herman Westerveld is overleden", meldt Willem Dijk. "Herman was sinds jaar en dag een zeer gewaardeerde klant. In de commissietijd van Willem SR was Herman al sinds 1987 een klant. Tot 1994 was Willem SR voor Herman zijn commissionair op de veilingen. Daarna is hij met SR meegegaan naar onze groothandel. Een klant die begreep hoe de handel in elkaar zit, nooit moeilijk doen en begrip voor bepaalde situaties."

"Herman was een klant die zijn eigen dingen deed. Iedere week kwam hij met zijn vrachtwagen vol lege kisten bij ons aan de zaak. Hier maakte hij met iedereen zijn praatje en overlegde met Geert, zijn vaste verkoper en aanspreekpunt, hoe verder deze week met de handel. De handel, die wij met Herman deden, werd op de markten bezorgd en was er iets vergeten, dan stond Annelies bij ons op de stoep. Wij wensen Annelies en kinderen heel veel sterkte met dit grote verlies."

Directie en medewerkers Willem Dijk AGF BV

Publicatiedatum: