Marc Evrard, commercieel directeur van BFV, geeft aan dat hij op dit moment nog niets nieuws toe te voegen heeft, maar hij spreekt de verwachting uit dat alles goed komt.
Vakbonden verwijten BelOrta dat ze weinig aandacht hebben besteed aan de toekomst van de werknemers van Veiling Haspengouw. Filip Fontaine, directeur van BelOrta reageert hierop door geen reactie te willen geven op krantenroddels.

Terug in de tijd - De gebeurtenissen op een rij
- Marijke Vanderstukken kwam eind 2014 als CFO bij Veiling Haspengouw terecht in een situatie waar ze enorm van schrok.
- In mei 2015 ging het al langere tijd minder goed met Veiling Haspengouw op financieel gebied. Daarom vroegen ze Univeg om hulp en startten een nieuwe samenwerking. Deze samenwerking kwam erop neer dat Veiling Haspengouw nieuwe afzetmarkten 'kreeg' door Univeg.
- Na ongeveer een jaar meldde Univeg dat ze niet meer verder zouden samenwerken met Veiling Haspengouw.
- Voor die samenwerking met Greenyard Foods had Veiling Haspengouw ook al gesprekken gehad met BFV, maar die liepen op niets uit. De fruitveiling was weer 'terug bij af' en dit keer vroegen ze hulp aan BelOrta.
- BelOrta besloot het fruit te gaan verkopen van Veiling Haspengouw en het grootste deel van de telers sloot zich bij hen aan. Hierdoor kreeg BelOrta 40% aandeel in Belgisch hardfruit.
- De directie van Groep Veiling Haspengouw heeft in september bekendgemaakt dat bij de rechtbank van koophandel de gerechtelijke bescherming tegen schuldeisers wordt gevraagd voor de gehele Groep Veiling Haspengouw.
- Nu zat de groep Haspengouw nog met het personeel en haar gebouwen. Medewerkers vrezen voor ontslag.
- De gebouwen worden overgenomen door BFV. BFV probeert zo veel mogelijk personeel te behouden.
Luc Bels, de voorzitter van de Raad van Bestuur en Marijke Vanderstukken, CEO van Veiling Haspengouw geven meer informatie middels een aankondiging aan op de website van Veiling Haspengouw. "Het is een allesomvattend akkoord waarbij de Belgische Fruitveiling aanvoer-, verkoop- en sorteeractiviteiten zal ontplooien op haar veilingsite. Wij zijn ervan overtuigd dat we op deze wijze naar een optimale commerciële organisatie kunnen komen. Bovendien kunnen we de slagkracht en impact van de Haspengouwse en Belgische fruitteelt via een maximale coöperatieve samenwerking zeer sterk uitbouwen in de nabije toekomst. De bestaande sites van de BFV op de Montenakenweg en de site op de Tongersesteenweg zullen logistiek met elkaar verbonden worden om de diverse handelskanalen optimaal te kunnen bedienen. Zo wordt Sint-Truiden terug de hoofdstad van het fruit en een magneet voor iedereen die iets met fruit te maken heeft."
Meeting op woensdag 21 december
Op de site van Veiling Haspengouw wordt verder vermeld: "In het kader van deze overeenkomst organiseren wij op woensdag 21 december 2016 een informatievergadering in het Veilinghuis om 19.00h in aanwezigheid van de heer Filip Lowette, algemeen directeur B.F.V. en de heer Erik Champagne, voorzitter BFV. Tijdens deze vergadering zullen de doelstellingen en praktische gevolgen van de overeenkomst toegelicht worden. In het akkoord is tevens een zeer interessante regeling verwerkt om uw kapitaal te recupereren als u besluit volwaardig lid te worden van de BFV."