Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Agrifirm Plant start samenwerking in China

Eind november ondertekende Agrifirm Plant een intentieovereenkomst tot samenwerking met het Chinese Beidahuang Blacksoil Potato Industry (BBPI). BBPI is onderdeel van de Beidahuang Group, één van de grootste teeltbedrijven in China. Met een areaal van 150.000 hectare gelegen in de voedselproductieprovincie Heilongjiang, is BBPI een belangrijke speler in China. BBPI teelt in totaal 20.000 hectare zetmeelaardappelen, heeft drie zetmeelfabrieken en een vlokkenfabriek in Heilongjiang. In deze samenwerking brengt Agrifirm Plant kennis in over de teelt van aardappelen, waardoor BBPI een beter product krijgt aangeboden voor verwerking.


Ondertekening van de intentieverklaring

Agrifirm Plant kan deze samenwerking aangaan omdat het bedrijf bekend staat als kennispartner van de plantentelers in Nederland. De kennis en kunde over teelten, in dit geval de aardappelen, geven BPPI voldoende vertrouwen dat hiermee de teelt van de zetmeelaardappelen in hun regio in kwaliteit zal verbeteren.

Hoe de invulling van de kennisoverdracht zal worden ingevuld, wordt de komende maanden duidelijk. Algemeen directeur Agrifirm Plant, John Smit is blij met deze ontwikkeling. "Deze samenwerking met BBPI op het gebied van de zetmeelaardappelteelt is een belangrijke stap in de ontwikkeling van ons bedrijf. Internationaal kennis exploiteren is daarvan een onderdeel en hiermee krijgen we in China vaste grond onder de voeten. Door ook in het buitenland kennis te exploiteren vergroot dit de basis van het bedrijf en draagt bij aan de verdere groei van waardecreatie voor onze telers en partners."

Voor meer informatie:
Agrifirm Plant
Landgoedlaan 20
7325 AW Apeldoorn
T: 088-4881200
F: 088-4881830
plant@agrifirm.com
www.agrifirm.com/plant
Publicatiedatum: