Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lidl opent dc in Londen

Amazon ontkent plannen voor eigen supermarktketen

Amazon ontkent plannen voor eigen supermarktketen
Er gingen geruchten rond dat Amazon een concept had ontwikkeld voor supermarkten zonder kassa's. Woordvoerder Pia Arthur heeft echter in een persverklaring aangegeven dat deze geruchten nergens op zijn gebaseerd. "Dit is absoluut niet correct. We hebben geen plannen om 2.000 winkels te openen. Bij lange na niet. We zitten nog steeds in een leerproces." Ondanks deze verklaring verwacht men echter nog steeds dat Amazon zich bezig zal houden met fysieke winkels. "Het lijkt duidelijk dat Amazon niet alleen maar een speler op het gebied van e-commerce wil blijven. Pop-upwinkels, boekenwinkels en Amazon GO zijn experimenten voor verschillende concepten om te zien wat wel werkt en wat niet," aldus Stefan van Rompaey van RetailDetail. "Sommige analisten denken dat Amazon een specifieke keten zal overnemen om zijn werkterrein te verbreden, wat een slimmere stap lijkt dan het openen van 2.000 eigen vestigingen. De Britse keten Morrisons, die nu al nauw met Amazon samenwerkt, wordt vaak genoemd als een mogelijke kandidaat voor overname."

Lidl opent 150 vestigingen in oosten VS
Lidl heeft een stuk terrein gekocht in Port Richmond. De overname heeft $2,88 miljoen (€2,71 miljoen) gekost en zal naar verwachting de eerste vestiging van Lidl in Philadelphia zijn. Volgens vastgoed-expert Lars Kerstein van Metro Commercial Real Estate neemt Lidl hier een risico, omdat de locatie zich in een winkelcentrum bevindt dat volgens andere ketens teveel af zou wijken. Lidl verkent sinds het openen van een Amerikaans hoofdkantoor in medio 2015 mogelijke locaties aan de oostkust. Het bedrijf wil uiteindelijk een netwerk van 150 vestigingen in het oosten hebben. De eerste winkels moeten met 2018 in bedrijf zijn.

Kroger wil Walgreens/Rite Aid-winkels overnemen
Kroger gaat misschien een aantal vestigingen van de ketens Walgreens en Rite Aid overnemen. Walgreens moet op last van de mededingingsautoriteit een aantal winkels van de hand doen in verband met de overname van een drogisterijketen. Op deze manier worden bijna 1.000 winkels verkocht, die door verschillende spelers worden overgenomen. De overname is naar verwachting met het einde van het jaar afgerond.

Whole Foods valt buiten de Nasdaq-100 index
De Nasdag-beurs haalt de Amerikaanse biologische supermarktketen Whole Foods Market van zijn Nasdaq-100 index. Hieruit blijkt dat Whole Foods moeite heeft met de toegenomen competitie in zijn marktsegment. De Nasdaq-100 index werd in 1985 voor het eerst opgesteld en is een lijst van de 100 grootste beursgenoteerde bedrijven die buiten het financiële segment werken. De lijst wordt samengesteld aan de hand van de waarde van de aandelen. Volgens informatie van Yahoo Finance zijn de aandelen van Whole Foods gezakt van $22 miljard (€20,7 miljard) in 2013 tot $9,9 miljard (€9,3 miljard) nu.

Coop Italia komt met modern supermarktconcept
Coop Italia heeft een nieuw supermarktconcept ontwikkeld. Het nieuwe concept is gericht op innovatie en een persoonlijke winkelervaring. De eerste winkel is geopend op het terrein van de Bicocca-universiteit in Milaan. De winkel bevat onder andere beeldschermen met actuele informatie over aanbiedingen en producten. Ook is de layout van de schappen zo ingericht dat de indruk wordt gewekt van een traditionele markt in de open lucht.

New Seasons Market krijgt EPA Platinum-certificaat
De in Washington gevestigde supermarkt New Seasons Market heeft het EPA GreenChill Platinum-certificaat gekregen voor zijn inspanningen om energie te besparen in zijn koelsectie. New Seasons is erin geslaagd dit energieverbruik met minstens 95% te verminderen. De winkel maakt gebruik van het Hussmann's Purity Transcritical CO2-koelsysteem. Dit is een duurzame, groene oplossing om de uitstoot van broeikasgasemissies te verminderen en de efficiëntie van de koelsectie te verbeteren.

Mercadona bouwt DC in Valencia 
Mercadona is van plan om een nieuw distributiecentrum op te zetten in Parc Sagunt in Valencia. De keten heeft voor €24 miljoen een stuk terrein gekocht van 358.270 vierkante meters. De faciliteiten zijn gericht op opslag en distributie naar andere logistieke centra van de keten. Het is nog niet duidelijk wanneer het centrum in gebruik wordt genomen. Momenteel heeft Mercadona in Spanje 13 distributiecentra en drie ondersteunende magazijnen in bedrijf. Er is in de afgelopen jaren voor €700 miljoen geïnvesteerd in logistiek.

Kroger vervangt voormalige Kmart-winkel in Warren
De Amerikaanse gemeente Warren heeft de plannen goedgekeurd voor de overname door Kroger van een voormalige Kmart-locatie, die al jaren leeg stond. Kroger is van plan om op de locatie een Kroger Marketplace-vestiging in combinatie met een pompstation te openen. De locatie heeft 11.900 vierkante meter aan winkelruimte en wordt daarmee de grootste vestiging van Kroger tot nu toe.

Lidl opent dc in Londen 
Lidl heeft een overeenkomst getekend met het vastgoedbedrijf DP World voor het openen van een distributiecentrum in het havengebied London Gateway. Het nieuwe centrum heeft een oppervlak van 17.400 vierkante meter en zal vanaf februari 2017 in gebruik worden genomen.
Publicatiedatum: