Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rewe trekt bezwaar Tengelmann / Edeka in

De Rewe Group zal haar bezwaar tegen de ministeriële toestemming voor de fusie van Kaiser's Tengelmann met Edeka onmiddellijk na de ondertekening van de contracten met Edeka intrekken bij het gerechtshof Düsseldorf. Dit verklaarde Alain Caparros, bestuursvoorzitter van de Rewe Group in Keulen op woensdag 7 december

"Door de overeenstemming die in de afgelopen weken met Edeka bereikt is over de overname van Kaiser's Tengelmann-filialen in Berlijn, Nordrhein-Westfalen en Bayern, heeft Rewe een centraal doel bereikt bij het veiligstellen van haar toekomst en ter versterking van de concurrentiepositie", verklaarde Alain Caparros. Met name in Berlijn kan Rewe door de overname van 62 Kaiser's Tengelmann-filialen haar marktpositie op de lange termijn veiligstellen. "Daarnaast was het Rewe die gestreden heeft voor de arbeidsplaatsgarantie voor de medewerkers van Kaiser's Tengelmann."

Dit behoud van arbeidsplaatsen is ook gelukt. In de ministeriële toestemming is bepaald dat de werknemers van Kaiser's Tengelmann hun baan kunnen behouden. "Ik ben daarom erg blij voor alle medewerkers bij Kaiser's Tengelmann en vooral voor de circa 3.100 medewerkers die nu bij de Rewe-familie gaan horen", aldus Alain Caparros.
Publicatiedatum: