Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Carrefour investeert in Polen | Poundland sluit 80 winkels

Wereldwijde supermarktsector in 2020 $8,5 biljoen

Spar International opent met 2020 300 vestigingen in Thailand
SPAR International is in Thailand officieel een samenwerkingsverband aangegaan met Bangchak Retail Company Limited (BCR). Spar investeert hiermee US$78 miljoen (€74 miljoen) om zo in de komende vijf jaar 300 nieuwe vestigingen op te zetten. In 2016 wil BCR nog 7 nieuwe buurtwinkels openen, waarna vanaf 2017 in de komende vijf jaar zo'n 50 tot 80 winkels per jaar aan het netwerk worden toegevoegd. (igd.com)

Frankrijk: Carrefour plant beursgang voor Carmila
Carrefour is van plan om in het tweede kwartaal van 2017 met zijn vastgoedtak Carmila naar de beurs te gaan. De waarde van Carmila wordt volgens het nieuwsblad Les Echos geschat op €4,5 miljoen. De mogelijke beursgang wordt georganiseerd door de investeringsbanken Morgan Stanley en Societe Generale. Een woordvoerder van Carrefour heeft vooralsnog enig commentaar geweigerd. Volgens analisten kan Carrefour met de beursgang extra financiering verkrijgen voor uitbreiding en kan er misschien meer waarde worden verleend aan de vaste activa van de keten. (Reuters)

Wereldwijde supermarktsector komt in 2020 op $8,5 biljoen
De wereldwijde supermarktsector werd in 2013 geschat op US$5,6 biljoen (€5,3 biljoen). Naar verwachting zal de waarde van 2014 tot 2020 per jaar toenemen met 6,1%. Daarmee komt de waarde in 2020 neer op US$8,5 biljoen (€8,0 biljoen). De voornaamste redenen voor deze toename zijn de groeiende wereldbevolking, veranderend koopgedrag van consumenten en de opkomende economieën in ontwikkelingslanden. (newsmaker.com.au)

Voormalig Tesco-baas niet vervolgd
Voormalig Tesco-CEO Philip Clarke wordt niet vervolgd voor het boekhoudschandaal bij Tesco van een aantal jaar geleden. De advocaat van Clarke, David Corker, zei onlangs dat hij een brief had ontvangen van het Serious Fraud Office (SFO), waarin het besluit werd aangegeven. (theguardian.com)

Lidl opent pop-up restaurant in Madrid
Lidl heeft zijn eerste pop-up restaurant in Spanje geopend. Van 25 tot 28 november is het restaurant geopend in het centrum van Madrid. Het menu is samengesteld door topchefkok Sergi Arola en maakt gebruik van producten uit het Deluxe-assortiment van Lidl. 50% van dit assortiment bestaat uit Spaanse producten. Lidl is van plan dit aandeel aan Spaanse producten in het assortiment uit te breiden. (igd.com)

Rusland: Lenta verdubbelt totale winkelruimte
De Russische keten Lenta heeft ruim voor schema zijn totale winkelruimte verdubbeld. De keten heeft nu een totaal winkeloppervlak van iets meer dan 1 miljoen vierkante meter. Tijdens de beursgang van het bedrijf in maart 2014 werd het plan voor uitbreiding al bekendgemaakt, waarbij het doel was dat met het einde van 2016 de beoogde extra winkelruimte was toegevoegd. In de eerste negen maanden van 2016 opende de keten meer dan 60% aan extra winkelruimte, terwijl in heel 2015 zo'n 35% werd toegevoegd. Lenta heeft momenteel een aandeel van 20% in de totale winkelruimte voor hypermarkten in Rusland. (esmmagazine.com)

Carrefour investeert in Poolse supermarktsector
Carrefour heeft in 2016 in Polen geïnvesteerd door 10 nieuwe winkels te openen, 14 bestaande winkels te renoveren en door twee nieuwe versies van zijn Market-format te introduceren. De nieuwe formats zijn een stadsversie en een winkel voor het hogere marktsegment. De keten wil nog twee nieuwe vestigingen openen en zoekt naar manieren om zijn biologische huismerk "Bio" in Polen te introduceren.. (igd.com)

VK: Ocado opent distributiecentrum in Andover
De online supermarkt Ocado heeft een nieuw distributiecentrum geopend in Andover. Vanaf het centrum worden sinds korte tijd bestellingen direct naar consumenten toe gestuurd. Ocado verwacht dat de volumes in de komende maanden toe zullen nemen. Er wordt uitgegaan van 65.000 bestellingen per week met een gemiddelde omzet van £45 miljoen (€53,1 miljoen). Het bedrijf heeft ook plannen voor distributiecentra in Kent, die met het einde van 2017 in bedrijf moet zijn. (logisticsmanager.com

Meer concurrentie in North Carolina
Klik hier om het artikel te lezen.

Tesco is £5,7 miljard waard voor Noord-Ierse economie
Tesco heeft volgens analisten £5,7 miljard (€6,7 miljard) bijgedragen aan de Noord-Ierse economie, sinds de keten 20 jaar geleden in deze regio actief werd. Volgens Tesco zelf is dit echter nog een conservatieve schatting. Het is voor het eerst dat er is geprobeerd om een schatting te geven van de economische waarde van de keten in Britse regio's. Tesco heeft in zijn assortiment 1.200 lokale producten, die van 90 leveranciers en 6.000 lokale telers afkomstig zijn. (irishnews.com)

Thailand: Berli Jucker investeert in 2017 US$281 mln
Berli Jucker is van plan om in 2017 ongeveer 10 miljard baht (€265,7 miljoen) te investeren in het openen van nieuwe vestigingen van de hypermarktketen Big C Supercenter. Ook wordt er geïnvesteerd in pakstations. Berli is het retail-onderdeel van de TCC Group. In mei nam de groep de Big C-keten over voor US$6,2 miljard (€5,9 miljoen), door het bod te winnen op het aandeel van 58,6% van voormalig eigenaar Casino. (Reuters)

VK: Poundland sluit 80 winkels
De Britse discountketen Poundland gaat 80 vestigingen sluiten. Twee maanden eerder werd Poundland overgenomen door de Zuid-Afrikaanse retailer Steinhoff International. (igd.com)

Filipijnen: Alfamart plant 120 vestigingen
Alfamart wil fors uitbreiden met 120 nieuwe buurtwinkels. Het moederbedrijf van Alfamart, Sumber Alfaria Trijaya, heeft al een netwerk van 44 vestigingen in de Filipijnen door middel van een joint venture met SM Retail via de dochteronderneming Alfamart Retail Asia. (insideretail.asia)

Macedonië: KAM Market breidt uit in regio
De Macedonische discounter KAM Market heeft 13 winkels geopend in Kosovo. De keten wil regionaal ook uitbreiden in Bulgarije en Albanië. KAM Market heeft eerder lokale afdelingen overgenomen van de discountketen Diambe Market, die had besloten om zijn activiteiten te concentreren in Albanië. (esmmagazine.com

Rwanda: Waarom supermarkten versproducten blijven importeren
Klik hier om het artikel te lezen. Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven