Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Edeka neemt Kaiser's Tengelmann einde dit jaar over

De toekomst van de winkels van de Duitse supermarktketen Kaiser's Tengelmann lijkt verzekerd. Branchegenoot Edeka neemt de filialen nog dit jaar over, om vervolgens een aanzienlijk deel over te dragen aan concurrent ReWe. Dat meldt persbureau DPA dinsdag op basis van een brief van de president-commissaris van Kaiser's aan de circa vijftienduizend werknemers van het bedrijf.

Daarmee lijkt een einde te komen aan een al jaren durend steekspel rond de supermarktketen. Kaiser's Tengelmann verkeert al langer in zwaar weer en besloot twee jaar geleden al zijn filialen te verkopen aan Edeka.

Concurrentie
Die overeenkomst werd echter tegengehouden door de mededingingsautoriteiten, die vonden dat de concurrentie op de markt te sterk werd beperkt. De Duitse overheid draaide dat besluit vervolgens terug uit vrees voor het verlies van veel banen, waarna concurrent ReWe naar de rechter stapte. De rechter stelde dat supermarktbedrijf weer in het gelijk. De afgelopen maanden werd naarstig naar een compromis gezocht, dat nu lijkt te zijn bereikt.

Filialen
ReWe krijgt volgens het akkoord ongeveer 120 filialen in de regio Berlijn en enkele winkels in München en in de deelstaat Noordrijn-Westfalen in handen. Over die opdeling en de bijbehorende prijs zou in de afgelopen weken, na zeer moeizame onderhandelingen, een akkoord zijn gesloten. Alle huidige banen bij Kaiser's Tengelmann blijven door het plan behouden.

Bron: Nu.nl
Publicatiedatum: