Russische X5 gaat al zijn AGF zelf importeren

De Russische retailgroep X5 van miljardair Mikhail Fridman wil tegen 2019 100% van zijn AGF direct importeren. Momenteel importeert de retailer zo'n 20% van zijn AGF direct in het buitenland.

Het bedrijf gaat contracten aan met buitenlandse producenten, waardoor de exacte prijs van de producten vooraf bekend is, evenals de transport- en leveringsvoorwaarden, wat onmogelijk is wanneer men werkt met leveranciers.

X5 zal twee dc's in gebruik nemen die uitsluitend bestemd zijn voor importproducten, hierdoor wordt de transittijd van AGF met 3 dagen verkort. Dit jaar zal de retailer in Sint Petersburg en Novorossiysk twee magazijnen met elk een oppervlakte van 6000 m2 in gebruik nemen. In 2017 zal daar nog een magazijn bijkomen.

Tot op heden heeft de retailer al met 100 producenten contracten afgesloten en hoopt dit aantal de komende twee jaar te verdubbelen. Het bedrijf werkt samen met leveranciers uit alle Oost-Afrikaanse landen en de voormalige Sovjet staten evenals met Georgië, Syrië, Iran, Marokko, Servië, Macedonië, Moldavië, Egypte, Israël, China, India, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland, Mexico, Ecuador, Colombia, Argentinië en Chili.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven