Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verkoopactie van appelen met vorstringen

Vorstschade: Rewe Group ondersteunt fruittelers uit regio Bodensee

De Duitse Rewe Group zet zich al jaren in tegen Food Waste. Daar hoort ook bij dat groenten en fruit die kwalitatief goed zijn, maar bijvoorbeeld schoonheidsfoutjes op de schil vertonen, verkocht worden. Dit is nu ook bij de Jonagold-appelen het geval die van maandag 24-10 tot en met zaterdag 29-10 in de 3.300 Rewe-supermarkten en op vrijdag 4-11 en zaterdag 5-11 in de 2.150 Penny-filialen in heel Duitsland aan worden geboden. De hevige nachtvorst gedurende de bloeiperiode eind april zorgde ervoor dat de rassen Jonagold, Jonagored en Red Jonaprince zogenaamde vorstringen gevormd hebben. Bovendien zijn de appelen vanwege de koele temperaturen gedurende de groeiperiode deels iets kleiner dan anders. Rewe biedt de appelen in zakken van 2 kg aan voor 1,49 euro, en Penny biedt 5 kg mandjes aan voor 2,99 euro.

"Voor onze telers uit de regio Bodensee was de vorst van eind april erg. Een aanzienlijk deel van de Jonagold-oogst werd erdoor getroffen. De appelen smaken goed, maar hebben vorstringen en kunnen daarom niet als handelsklasse I worden verkocht. Dat leidt tot duidelijke financiële verliezen. Ik ben blij dat de Rewe Group nu een signaal van solidariteit afgeeft met de verkoopactie en de appelen in bijna 5.500 winkels als handelsklasse II aanbiedt. We hebben zo de kans om de kosten voor de teelt en oogst te dekken", zegt Hans Knöpfler, directeur van verkoopmaatschappij 'Obst vom Bodensee'.
Publicatiedatum: