Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rewe garandeert behoud banen van medewerkers Kaisers Tengelmann

Alain Caparros, bestuursvoorzitter van de Duitse Rewe Group, en bedrijfsvoorzitter Andreas Ratzmann hebben zich geuit over de toekomstperspectieven van Kaiser's Tengelmann medewerkers.

"Ik sta nog steeds achter mijn voorstel dat een mediator zou moeten proberen om een eerlijke en eensgezinde oplossing voor de toekomst van Kaiser's Tengelmann supermarkten te vinden. Er waren en zijn mogelijke oplossingen waarbij alle arbeidsplaatsen behouden kunnen blijven. Aangezien de eigenaar van Kaiser's Tengelmann echter onlangs gestart is met het verkoopproces van de afzonderlijke filialen, wil ik nu al duidelijk maken: wij zullen ons ook kandidaat stellen voor de overname van filialen en verplichten ons om voor elk filiaal dat Rewe over kan nemen vrijwillig aan de voorwaarden van de ministeriële toestemming op het gebied van werkgelegenheid te voldoen: het veiligstellen van arbeidsplaatsen, het behoud van de CAO-afspraken en medezeggenschap, geen privatisering van de overgenomen filialen – alles voor gegarandeerd vijf jaar. We verwachten dat ook Edeka, die volgens uitspraken van de heer Haub bij de afzonderlijke verkoop met voorrang behandeld wordt, zich herinnert aan de voorwaarden van de ministeriële toestemming waar zij zelf om gevraagd had. Het is nu aan de heer Haub om te beslissen hoeveel voorrang hij de garantie van werkgelegenheid en het algemeen belang geeft bij de verkoop van zijn filialen", verklaarde Alain Caparros.

Bedrijfsvoorzitter Andreas Ratzmann: "De collega's bij Rewe begrijpen de angst van de Kaiser's Tengelmann medewerkers zeer goed. Helaas maken ook onze Rewe-medewerkers zich nog steeds grote zorgen over hun toekomstperspectieven, met name in de regio's Bayern en Berlijn. We denken dat een eerlijke opdeling van het Kaiser's Tengelmann-filialennet de beste oplossing voor de concurrentiepositie is - ook buiten de ministeriële toestemming. Ook bij een dergelijke oplossing kunnen de arbeidsplaatsen behouden blijven. De ondernemingsraden van de Rewe Group juichen daarom het aanbod van Alain Caparros toe om bij alle filialen die Rewe over kan nemen vrijwillig de voorwaarden van de ministeriële toestemming te vervullen die het behoud van banen garanderen. Het bestuur van de Rewe Group heeft verder toegezegd dat sollicitaties van medewerkers uit gesloten Kaiser's Tengelmann-filialen hier binnen het bedrijf met prioriteit behandeld worden. Ook dat is een belangrijk signaal voor de collega's bij Kaiser's Tengelmann."
Publicatiedatum: